Кожному відомо, що немає нічого кращого для сніданку для тих, хто хоче бути струнким, ніж вівсяна каша. А все тому, що ця їжа не просто смачна, але ще і дуже корисна через досить значної кількості клітковини. Але ж не так просто змусити кожного їсти вранці звичайну вівсянку, а ось якщо цей продукт трохи урізноманітнити, то вийде непоганий варіант сніданку - вівсянка-смузі. Рецептів смузі саме з додаванням вівсянки чимало і кожен може вибрати для себе найоптимальніший варіант, в залежності від уподобань і смаків.
Звичайно, до складу смузі можна додавати не тільки вершки або сметану, а й морозиво, але в нашому випадку ці продукти не підійдуть, так як більш поживні і можуть загрожувати набором зайвої ваги. Ясна річ, що сама по собі вівсянка не може перетворитися в смузі тому в будь-якому випадку необхідні фруктові добавки, і як правило, найчастіше використовується банан. А ось бананово-полуничне пюре та ще з вівсянкою не залишить байдужим нікого. Такий чудовий десерт, як вівсянка - смузі стане в нагоді не тільки на сніданок, а й тим, хто любить поласувати проти ночі.
Єдине, про що хочеться попередити, ні в якому разі не переборщіть з вівсянкою, інакше смузі може вийти дуже густим. Можливо, вас налякає той факт, що вівсянку потрібно попередньо готувати. Дійсно, її можна замочувати попередньо в окропі, пропускати через кавомолку, але це зовсім не обов'язково і в нашому випадку зерна вівсянки ми будемо використовувати у вигляді сухих пластівців. Для початку вливаємо в чашу блендера соєве молоко, яке відмінно замінить інші молочні продукти, що мають більш високий відсоток жирності.
Потім засипаємо в молоко сухі вівсяні пластівці. Тепер беремо банан, чистимо шкірку, розрізаємо на скибочки і викладаємо до решти інгредієнтів.
Якщо використовуємо полуницю заморожену, то її попередньо розморожуємо і кидаємо в чашу блендера.
Далі додаємо до цих продуктів екстракт ванілі і досипаємо білий цукор.
Коли всі інгредієнти відправлені в блендер, закриваємо кришку і змішуємо на середніх оборотах в однорідну масу, середньої густини по консистенції.
Власне і все, вівсянка-смузі готова. Розливаємо її в склянки і подаємо до столу, вставивши трубочки для коктейлю. Така страва не тільки смачний десерт, але і корисний повноцінний варіант сніданку, який зможе наситити ваших їдців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти