Відмінне рагу зі куркою, ніжною хрусткою скоринкою на м'ясі. Морква, селера, цибуля і картопля роблять страву ситною, тому вам не знадобиться гарнір, хіба що захочете якогось хрусткого хліба, щоб вимочити в ароматному соусі!
Для початку включіть розігріватися духовку до 180 градусів. Далі промийте під проточною водою курку (в цьому рецепті найкраще використовувати стегна і гомілки) і промокніть паперовим рушником. Потім залийте рослинне масло у велику сковороду і добре розігрійте. Киньте курку в киплячу олію і почніть обсмажувати.
За допомогою кухонних щипців переверніть м'ясо кілька разів з боку на бік і смажте до утворення хрусткої скоринки і появи світло-золотистого відтінку на м'ясі, посипте сіллю і приправте чорним меленим перцем. Обсмажуйте курку в 2 партії, якщо сковорідка недостатньо велика.
Обсмажене м'ясо витягніть зі сковорідки і відставте на деякий час. А в ту ж сковороду долийте, якщо потрібно, рослинного масла і закиньте в нього очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорою.
Потім закиньте в сковороду очищену від шкірки і крупно нарізану моркву зі селерою, обсмажуйте, помішуючи, приблизно 1 хвилину.
Далі залийте овочі білим сухим вином. Перемішайте, зскрібаючи все з дна каструлі, щоб добре змішати всі продукти. Томіть протягом 1 хвилини, поки більша частина рідини не випарується.
Потім посипте притушковані овочі борошном і ретельно ще раз все перемішайте. Додайте раніше підготовлений бульйон і томатну пасту (можна використовувати гострий кетчуп).
Далі залийте в сковороду соєвий соус, засипте чебрець і киньте лавровий лист. Добре перемішайте все до розчинення томатної пасти.
Тепер покладіть зверху на киплячі овочі обсмажену раніше курку, утримуючи шматки вище рівня рідини настільки, наскільки зможете. Доведіть до кипіння, потім накрийте каструлю щільно кришкою і відправте в попередньо розігріту духовку на 45 хвилин.
По закінченні цього часу, зніміть кришку каструлі, додайте в неї картоплю, підштовхуючи її в рідину під шматки курки, щоб стегна і гомілки були зверху і здобували хрустку скоринку.
Поверніть каструлю в духовку без кришки ще на 40 хвилин, поки курка не буде золотистою та супер хрусткою, а картопля стане м'якою і просоченою соусом.
Подавайте овочеве рагу з теплим хрустким хлібом. Додатково можна додати гарнір з додаванням свіжого листя чебрецю або петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти