Укр
Рус
Рататуй Другі страви Українська кухня

Овочевий рататуй

( 5.0000 5 513 13 оцінок)

2282 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Овочевий рататуй - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Італійська кухня, Болгарська кухня, Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Рецептів цієї страви налічується неймовірна кількість, кожен по - своєму смачний і поживний. Але головне, що об'єднує різноманітні варіанти рататуя - це присутність овочів. Легка свіжа страва, яка готується досить швидко і є чудовим вирішення проблеми, чим здивувати своїх домашніх за обіднім столом. Страва, яке виникла у Франції, і вважається селянською їжею, назва якої, до речі, давно у всіх асоціюється з героєм відомого мультфільму, зайняла гідне місце у багатьох кухнях світу. Так як страва передбачає нехитрий склад інгредієнтів, але тим самим забезпечує величезні можливості для експериментів в кулінарії, адже досить трохи змінити склад інгредієнтів і метод підготовки овочів, страва виглядає вже зовсім по - новому. Намагайтеся брати свіжі якісні овочі, тоді смак майбутньої страви змусить вас воістину насолодитися смачним обідом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочевий рататуй" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії46 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Виберіть баклажани невеликого розміру, помийте під холодною водою і акуратно наріжте кружальцями не дуже товстими, але і не дуже тонкими. Трохи присоліть і залиште на чверть години, щоб пішла гіркота.

Крок - 1
02

Кабачки теж промийте і поріжте такими ж кружечками, якщо необхідно (овоч не молодий) можете очистити від шкірки.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте холодною водою і гострим ножем наріжте тонкими кружальцями.

Крок - 3
04

Помідори, більше розміру, теж поріжте кільцями (рекомендую брати тверді плоди, щоб легко різалися і не розтікалися).

Крок - 4
05

У глибокій мисці змішайте підготовлені подрібнені помідори з оливковою олією. Додайте яблучний оцет, і пропущений через прес часник, посипте сіллю і сумішшю перців, а також приправте прованськими травами.

Крок - 5
06

В кінці додайте дрібно рубані листя базиліка і перемішайте. Зауважте, що використання прованських трав - в обов'язковому порядку, адже це головна родзинка, завдяки якій це творіння настільки незвичне і інтригуюче.

Крок - 6
07

Приготований соус перелийте в підготовлену форму для запікання і рівномірно розрівняйте по всьому дну.

Крок - 7
08

Тепер поверх соусу викладіть овочеві кружечки, чергуючи, одна з одною, поки не сформуєте кілька рядів овочів. Потрібно заповнити форму повністю, щоб овочеві кружечки, красиво лежали в рядочки. Тут можна погратися і з колірною гамою.

Крок - 8
09

Зверху трохи змастіть овочі оливковою олією і відправляйте форму в попередньо розігріту духовку до 200 градусів.

Крок - 9
10

Випікайте рататуй протягом години, за цей час овочі стануть м'якими і ніжними. Але ви все одно періодично відкривайте духовку і спостерігайте за випіканням страви, адже всі овочі запікаються по-різному (раніше, пізніше).

Крок - 10
11

Викладіть готовий овочевий рататуй на тарілку і прикрасьте листочками свіжого базиліку. Подавати страву можна і гарячою і холодною.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Різотто з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з овочами 40 4 4 з 5 - детальніше -
Борщ "Традиційний" - покроковий рецепт, фото 1 Борщ "Традиційний" 50 5 2 з 5 - детальніше -
Фруктове канапе на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Фруктове канапе на шпажках 35 4 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар з огірками - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар з огірками 35 1 2 з 5 - детальніше -