Навіть самі недосвідчені господині чудово обізнані про користь овочів, як свіжих, так і приготованих в тому чи іншому кулінарному винаході. Не є винятком і така страва, як рагу, в складі якої обов'язково присутні овочі, до того ж, їх вибір виключно залежить тільки від вас, враховуючи ваші можливості і переваги. Напевно, немає жодної країни світу, де б не готували цю страву, використовуючи різні способи і методи. Сьогодні, в вік високих технологій, все частіше використовують для приготування різних страв таку чудо техніки, як мультиварку. В мультиварці овочі готуються при не дуже високій температурі, тим самим томляться, приблизно, як в печі. Та до того ж істотно звільняють будь-яку господарку від зайвого клопоту біля плити, тим самим роблять приготування легким і приємним. Хоча приготувати нашу страву здається на перший погляд простим, так як все зробить за нас мультиварка, деяких умов все - таки потрібно дотриматися. Адже необхідно врахувати, що не всі продукти і овочі готуються рівномірно, тому, щоб результат виправдав ваші очікування, намагайтеся прислухатися до моїх рекомендацій.
Так як в нашій страві ми використовуємо м'ясо, а воно вимагає завжди більшого часу і зусиль на приготування, будемо обсмажувати його першим. Необхідно взяти куряче філе, промити його під проточною холодною водою і обсушити за допомогою паперового рушника.
Далі з обох сторін шматка натерти морською сіллю, посипати меленою паприкою і чорним меленим перцем.
У велику сковорідку влити трохи оливкової олії, розігріти і викласти філе. Обсмажити курятину з обох сторін до золотистої скоринки і помістити в чашу мультиварки.
Потім в сковорідці, на рослинному маслі обсмажити трохи січену цибулю, додати нарізану моркву і селеру. До речі, хочу вам дати одну корисну пораду: якщо всі потрібні овочі порізати шматочками приблизно однакової форми і розміру, рагу буде виглядати набагато смачніше. Так, і ще, попередньо обсмажені овочі будуть набагато привабливіше виглядати в готовій страві, після тушкування.
Свіжі печериці ретельно вимити, очистити і подрібнити досить дрібно, можна за допомогою кухонного комбайна, і додати в сковорідку до овочів.
Трохи посмаживши все разом, перекласти вміст сковорідки в мультиварку до м'яса, за смаком посолити і поперчити чорним меленим перцем.
Зверху викласти вимиту, нарізану трохи крупніше кубиками, картоплю, залити часниковим томатним соусом, приправити чебрецем, додати лавровий лист і гілочку розмарину.
Накривши кришку, включити режим «Тушкування» і залишити приблизно на півгодини, все залежить від індивідуальності кухонної техніки. Після цього відкрити кришку мультиварки, викинути лаврові листочки, перемішати акуратно і, закривши кришку, переключити в режим «Випічка», буквально на 5 -10 хвилин.
Готову страву розкласти по тарілках і подати до столу гарячою, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти