Укр
Рус
Рагу Другі страви Білоруська кухня

Овочеве рагу без картоплі

( 4.9167 4 524 24 оцінки)
2190 - переглядів
135 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Овочеве рагу без картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Приготуйте тушковану свинину з овочами. Додайте брюссельську капусту і спеції для додаткового аромату - це стане миттєво сімейною улюбленою стравою.

Інгредієнти

  • Брюссельська капуста 10 шт.
  • Соєвий соус 3 ст.л
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Селера 3 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Бульйон 2 скл.
  • Пиво 0.5 л.
  • Кмин 1 щіп.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Борошно 1 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Свинина 1.5 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку промийте свинину під холодною, проточною водою. Наріжте м'ясо на обробній дошці досить великими частинами. Присоліть добре шматки свинини і пріперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинну олію і масксимально розігрійте. Киньте в киплячу олію шматки свинини і обсмажуйте, перевертаючи, до утворення золотистої скоринки в м'ясі.

Крок - 2
03

Далі витягніть присмажену свинину в миску, а в той же сотейник з жиром киньте ще шматок вершкового масла і попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Присоліть трохи і смажте цибулю до тих пір, поки вона не пом'якшиться і не стане напівпрозорою, від 7 до 10 хвилин.  

Крок - 4
05

Засипте в сотейник трохи борошна і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Потім додайте лавровий лист і зернятка сухого кмину, добре перемішайте і налийте темне пиво в суміш цибулі. Варіть, помішуючи, до невеликого загустіння вмісту сотейника, від 1 до 3 хвилин.

Крок - 5
06

Далі закиньте в кипляче пиво очищену від шкірки і нарізану великими кільцями моркву і нашатковану селеру.

Крок - 6
07

Перемішайте і відправте до овочів обсмажені раніше шматки свинини. Потім залийте усе курячим бульйоном, добре перемішайте.

Крок - 7
08

Далі долийте в сотейник соєвий соус, рясно усе посоліть, пріперчіть чорним меленим перцем і зеленню петрушки. Зменшіть вогонь до середньо - низького і варіть до тих пір, поки свинина не стане ніжною, близько 2 годин.

Крок - 8
09

Велику каструлю зі злегка підсоленою водою доведіть до кипіння. Киньте в киплячу воду брюссельську капусту і готуйте близько 5 хвилин. Потім злийте воду, а головки капусти відправте в сотейник з киплячим м'ясом.

Крок - 9
10

Перемішайте брюссельську капусту з тушкованим м'ясом і томіть далі близько 5 хвилин. За бажанням присоліть і пріперчіть за смаком.

Крок - 10
11

Готове овочеве рагу розкладіть по тарілках і негайно подавайте на стіл.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грузинська долма - покроковий рецепт, фото 1 Грузинська долма 100 4 4 з 5 - детальніше -
Кетчуп з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп з помідорів 35 1 2 з 5 - детальніше -
Кукурудзяний хліб - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяний хліб 115 1 2 з 5 - детальніше -