Укр
Рус
Рагу Другі страви Білоруська кухня

Овочеве рагу без картоплі

( 4.9167 4 524 24 оцінки)

3857 - переглядів
135 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Овочеве рагу без картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Приготуйте тушковану свинину з овочами. Додайте брюссельську капусту і спеції для додаткового аромату - це стане миттєво сімейною улюбленою стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочеве рагу без картоплі" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири11 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії154 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку промийте свинину під холодною, проточною водою. Наріжте м'ясо на обробній дошці досить великими частинами. Присоліть добре шматки свинини і пріперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинну олію і масксимально розігрійте. Киньте в киплячу олію шматки свинини і обсмажуйте, перевертаючи, до утворення золотистої скоринки в м'ясі.

Крок - 2
03

Далі витягніть присмажену свинину в миску, а в той же сотейник з жиром киньте ще шматок вершкового масла і попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Присоліть трохи і смажте цибулю до тих пір, поки вона не пом'якшиться і не стане напівпрозорою, від 7 до 10 хвилин.  

Крок - 4
05

Засипте в сотейник трохи борошна і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Потім додайте лавровий лист і зернятка сухого кмину, добре перемішайте і налийте темне пиво в суміш цибулі. Варіть, помішуючи, до невеликого загустіння вмісту сотейника, від 1 до 3 хвилин.

Крок - 5
06

Далі закиньте в кипляче пиво очищену від шкірки і нарізану великими кільцями моркву і нашатковану селеру.

Крок - 6
07

Перемішайте і відправте до овочів обсмажені раніше шматки свинини. Потім залийте усе курячим бульйоном, добре перемішайте.

Крок - 7
08

Далі долийте в сотейник соєвий соус, рясно усе посоліть, пріперчіть чорним меленим перцем і зеленню петрушки. Зменшіть вогонь до середньо - низького і варіть до тих пір, поки свинина не стане ніжною, близько 2 годин.

Крок - 8
09

Велику каструлю зі злегка підсоленою водою доведіть до кипіння. Киньте в киплячу воду брюссельську капусту і готуйте близько 5 хвилин. Потім злийте воду, а головки капусти відправте в сотейник з киплячим м'ясом.

Крок - 9
10

Перемішайте брюссельську капусту з тушкованим м'ясом і томіть далі близько 5 хвилин. За бажанням присоліть і пріперчіть за смаком.

Крок - 10
11

Готове овочеве рагу розкладіть по тарілках і негайно подавайте на стіл.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1 Морська капуста Морячка 30 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Юшка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Юшка в мультиварці 35 4 3 з 5 - детальніше -
Юшка з минтая - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з минтая 100 6 3 з 5 - детальніше -
Салат «Оселедець з овочами» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Оселедець з овочами» 45 3 3 з 5 - детальніше -