Укр
Рус
Кабачки Другі страви Латиська кухня

Овочі, запечені в духовці

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

630 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Овочі, запечені в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

На цьому тижні приготуємо класичні запечені овочі в духовці! Їх так просто приготувати, але в них так багато аромату, що можна поєднувати практично з чим завгодно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочі, запечені в духовці" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири3.2 гр.
  • Вуглеводи7.3 гр.
  • Калорії69 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть попередньо вимиті і досить крупно нарізані кабачки (молоді), подрібнену брюссельську капусту у велику миску.

Крок - 1
02

Додайте так само в миску очищену від лушпиння цибулю шалот, картоплю (краще використовувати молодий невеликий овоч, не знімаючи шкірку) і молоду добре вимиту моркву.

Крок - 2
03

У глибокій чашці змішайте рослинне або оливкове масло, бальзамічний оцет і дрібку солі і чорного меленого перцю, добре все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 3
04

Залийте приготовлену суміш (маринад) в миску з овочами, ретельно перемішайте все і залиште продукти маринуватися близько години.

Крок - 4
05

Далі накрийте форму для випічки алюмінієвою фольгою, перекладіть вже замариновані овочі разом з половиною маринаду в форму для випічки, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності. Накрийте форму для випічки з вмістом алюмінієвою фольгою і ретельно запакуйте краї.

Крок - 5
06

Розігрійте духовку до 200-210 градусів, помістіть форму для випічки з овочами в духовку і готуйте приблизно 20 хвилин.

Крок - 6
07

Тим часом додайте в маринад заздалегідь ретельно вимиті і при необхідності очищені гриби печериці, дрібніше нарізану стручкову квасолю і помідори черрі (можна не нарізаючи). Перемішайте все, поки ці інгредієнти добре не просочаться, і маринуйте в холодному місці від 25 до 30 хвилин.

Крок - 7
08

Вийміть овочі, запечені з духовки, додайте мариновані гриби / стручкову квасолю / помідори разом з іншим маринадом в форму для випічки, засипте більше солі і закрийте знову ємність алюмінієвою фольгою. Знову помістіть овочі в розігріту духовку до 200 градусів і продовжуйте готувати приблизно 20 хвилин. Такі запечені овочі з грибами підійдуть в якості відмінного гарніру на пікніку або навіть фуршеті.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Вареники з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1 Торт Бите скло 90 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рисова локшина з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з куркою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони по-флотськи з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по-флотськи з сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Мімоза с крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза с крабовими паличками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Плетінка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Плетінка з маком 60 1 3 з 5 - детальніше -