Овочевий суп часто хороший тим, що продукти в ньому можуть змінюватися в залежності від сезонності, тобто присутність овочів на ринках і в магазині.
Ретельно під проточною водою помийте цибулю порей і на обробній дошці нашаткуйте її тонкими кільцями.
Потім помістіть глибоку каструлю на плиту (в якій буде варитися майбутній суп), налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Покладіть в киплячу олію нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, приблизно 3-4 хвилини.
Далі помийте холодною водою молодий цукіні (щоб було менше кісточок) і на кухонній дошці наріжте довільним способом, наприклад півкільцями. Закиньте подрібнений цукіні в каструлю до цибулі і смажте, помішуючи, ще хвилини 3-5.
Далі вимийте і висушіть молоду стручкову квасолю, наріжте досить довгими смужками і теж відправте в каструлю з овочами. Продовжуйте просмажувати, постійно мішаючи ще кілька хвилин.
Потім закиньте в каструлю бульйонні кубики, залийте вміст водою і ще раз все добре перемішавши, залиште страву варитися на слабкому вогні.
А самі помийте проточною водою помідори, наріжте досить великими шматками і теж відправте в каструлю до решти продуктів. Додайте також в ємність білу квасолю (попередньо змочену), добре все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, закрийте кришкою і залиште страву варитися.
Далі приготуйте незвичайний соус до супу, який додасть якусь пікантність страві. Для цього в чашу блендера помістіть заздалегідь вимите листя базиліка, очищені від лушпиння зубчики часнику.
Потім додайте в чашу невеликий шматок сиру чеддер, арахіс, налийте оливкову олію і на високій швидкості перебийте все до утворення однорідної маси. Потім видавіть в утворену суміш сік лимона і ще пару секунд все перемішайте.
Далі в каструлю з киплячими овочами закиньте заздалегідь відварену рисову локшину, перемішайте все, проваріть кілька хвилин, а потім вимкніть вогонь і дайте страві деякий час настоятися.
Потім в глибоку супницю на дно викладіть раніше підготовлений соус, залийте овочевий суп, приправте натертим сиром, прикрасьте гілочкою базиліка і подавайте до столу.
Випадкові рецепти