Укр
Рус
thermomix thermomix
Овочевий суп Перші страви Українська кухня

Овочевий суп

30 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Овочевий суп часто хороший тим, що продукти в ньому можуть змінюватися в залежності від сезонності, тобто присутність овочів на ринках і в магазині.

Інгредієнти

  • Рисова локшина за смаком
  • сік лимонний 1 ч.л
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Арахіс 30 г.
  • Чеддер 30 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Базилік 100 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Квасоля 1/2 скл.
  • Помідор 2 шт.
  • Вода 3 л.
  • Бульйонні кубики 2 шт.
  • Стручкова квасоля 300 г.
  • Цукіні 1 шт.
  • Масло рослинне 3 скл.
  • Цибуля зелена 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ретельно під проточною водою помийте цибулю порей і на обробній дошці нашаткуйте її тонкими кільцями.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім помістіть глибоку каструлю на плиту (в якій буде варитися майбутній суп), налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Покладіть в киплячу олію нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, приблизно 3-4 хвилини.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі помийте холодною водою молодий цукіні (щоб було менше кісточок) і на кухонній дошці наріжте довільним способом, наприклад півкільцями. Закиньте подрібнений цукіні в каструлю до цибулі і смажте, помішуючи, ще хвилини 3-5.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі вимийте і висушіть молоду стручкову квасолю, наріжте досить довгими смужками і теж відправте в каструлю з овочами. Продовжуйте просмажувати, постійно мішаючи ще кілька хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім закиньте в каструлю бульйонні кубики, залийте вміст водою і ще раз все добре перемішавши, залиште страву варитися на слабкому вогні.

    Крок - 5
  6. 06

    А самі помийте проточною водою помідори, наріжте досить великими шматками і теж відправте в каструлю до решти продуктів. Додайте також в ємність білу квасолю (попередньо змочену), добре все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, закрийте кришкою і залиште страву варитися.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі приготуйте незвичайний соус до супу, який додасть якусь пікантність страві. Для цього в чашу блендера помістіть заздалегідь вимите листя базиліка, очищені від лушпиння зубчики часнику.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім додайте в чашу невеликий шматок сиру чеддер, арахіс, налийте оливкову олію і на високій швидкості перебийте все до утворення однорідної маси. Потім видавіть в утворену суміш сік лимона і ще пару секунд все перемішайте.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі в каструлю з киплячими овочами закиньте заздалегідь відварену рисову локшину, перемішайте все, проваріть кілька хвилин, а потім вимкніть вогонь і дайте страві деякий час настоятися.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім в глибоку супницю на дно викладіть раніше підготовлений соус, залийте овочевий суп, приправте натертим сиром, прикрасьте гілочкою базиліка і подавайте до столу.

    Крок - 10

Оцінити рецепт