Немає нічого кращого, ніж смачний овочевий обід. Приготоване на вершковому маслі з часником, це просте і ароматне овочеве соте точно не залишить вас байдужими.
В першу чергу підготуйте необхідні інгредієнти до цієї страви. Болгарський перець (можна вибрати овоч різного кольору) звільніть від хвостика і очистіть від нутрощів і насіння. Потім добре промийте перець і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками або тонкою соломкою.
Далі виберіть, обов'язково, молодий цукіні (щоб було якомога менше насіння всередині), і ретельно вимийте його під проточною водою. Потім трохи просушіть паперовим рушником і на кухонній дошці наріжте тонкими півкільцями.
Тепер очистіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю і на обробній дошці нашаткуйте її дрібними квадратами або тонкими півкільцями, складіть овоч поки на блюдце, до подальшого використання.
А самі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло, додайте шматок вершкового масла і гарненько розігрійте.
Далі очистіть від лушпиння часник і за допомогою гострого ножа якомога дрібніше його наріжте (або видавіть через чеснокодавку). Надішліть подрібнений часник в киплячу олію, додайте попередньо вимитий і нарізаний дрібними кубиками зелений перець чилі і смажте, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів і утвоення насиченого часникового аромату.
Далі додайте в сковорідку раніше нарізаний болгарський перець і цукіні, потім засипте подрібнену ріпчасту цибулю і, періодично помішуючи, продовжуйте смажити вміст, до розм'якшення всіх овочів.
Потім рясно посоліть вміст сковороди, приперчіть чорним меленим перцем, можна приправити прованськими травами або улюбленими спеціями до овочів, і продовжуйте томити страву на слабкому вогні, періодично помішуючи, близько 15 хвилин.
Далі викладіть готове овочеве соте на сервірувальну тарілку і подавайте до столу з соковитим і ароматним стейком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти