Овочі є корисно завжди, а ось коли настає сезон молодих овочів, просто необхідно якомога частіше радувати себе і своїх близьких смачними і легкими стравами. Ось саме овочі допоможуть вам розвинути кулінарну фантазію, щоб навчитися готувати овочеве рагу. Це настільки універсальна страва, що особливого клопоту і проблем вам ні в якому разі не надасть. Таку страву досить легко приготувати з будь-яких продуктів, якими ви запасетесь, тим більше, що звичні поєднання овочів можна замінити цікавими варіантами. Ця страва дуже актуальна не тільки для сімейних вечерь, але і в якості святкової закуски.
Головне в успіху смаку - молоді і свіжі овочі, до того ж, чим більше їх асортимент, тим більш оригінальним і насиченим буде страва. Проте хочеться попередити, що впоратися з приготуванням рагу не так вже й просто, як може здатися на перший погляд, адже для того, щоб страва не перетворилася на банальну кашу, потрібно дотримуватися технологію і температурний режим приготування. Так, як всі основні інгредієнти нашої страви - овочі, починаємо з їх підготовки. В першу чергу беремо вимиту картоплю і очищаємо від шкірки, після чого нарізаємо кубиками. Так, для чищення овочів краще використовувати овочечистку, так набагато простіше пройти цей процес, до того ж, набагато якісніше.
Тепер знімаємо лушпиння з цибулин і ріжемо їх на четвертинки. Стручки зеленої квасолі обполіскуємо водою і ріжемо великими шматочками.
Чистий баклажан частково очищаємо від шкірки, видаляємо держак і теж нарізаємо кубиками.
Тепер беремо солодкий перець, причому обов'язково різних кольорів, видаляємо серцевини з насінням, миємо й ріжемо скибочками середньої величини. Помідори краще взяти тверді, щоб було зручно зняти шкірку і нашаткувати.
Далі приступаємо до приготування заправки. Для цього в глибоку миску наливаємо воду і кидаємо туди томатну пасту.
Потім додаємо очищений і нашаткований тонкими смужками часник, а також сіль, паприку і мелений перець. Ще доливаємо рослинного масла і за допомогою вінчика добре змішуємо всі інгредієнти.
Тепер беремо сотейник, на дно якого викладаємо часточки цибулі. Потім посипаємо зеленою квасолею, після чого кладемо шар картоплі. Наступним йде порізаний баклажан, а за ним - часточки солодкого кольорового перцю.
Після цього заливаємо овочі приготовленим маринадом, а на завершення викладаємо помідори. Ставимо сотейник на вогонь, накриваємо кришкою і готуємо протягом 30 хвилин. Готове овочеве рагу можна подавати як окрему страву або ж, як гарнір.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти