Укр
Рус
Рагу Другі страви Російська кухня

Овочеве рагу

( 4.8750 4 532 32 оцінки)

3046 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Овочеве рагу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Овочі є корисно завжди, а ось коли настає сезон молодих овочів, просто необхідно якомога частіше радувати себе і своїх близьких смачними і легкими стравами. Ось саме овочі допоможуть вам розвинути кулінарну фантазію, щоб навчитися готувати овочеве рагу. Це настільки універсальна страва, що особливого клопоту і проблем вам ні в якому разі не надасть. Таку страву досить легко приготувати з будь-яких продуктів, якими ви запасетесь, тим більше, що звичні поєднання овочів можна замінити цікавими варіантами. Ця страва дуже актуальна не тільки для сімейних вечерь, але і в якості святкової закуски.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочеве рагу" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії57 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головне в успіху смаку - молоді і свіжі овочі, до того ж, чим більше їх асортимент, тим більш оригінальним і насиченим буде страва. Проте хочеться попередити, що впоратися з приготуванням рагу не так вже й просто, як може здатися на перший погляд, адже для того, щоб страва не перетворилася на банальну кашу, потрібно дотримуватися технологію і температурний режим приготування. Так, як всі основні інгредієнти нашої страви - овочі, починаємо з їх підготовки. В першу чергу беремо вимиту картоплю і очищаємо від шкірки, після чого нарізаємо кубиками. Так, для чищення овочів краще використовувати овочечистку, так набагато простіше пройти цей процес, до того ж, набагато якісніше.

Крок - 1
02

Тепер знімаємо лушпиння з цибулин і ріжемо їх на четвертинки. Стручки зеленої квасолі обполіскуємо водою і ріжемо великими шматочками.

Крок - 2
03

Чистий баклажан частково очищаємо від шкірки, видаляємо держак і теж нарізаємо кубиками.

Крок - 3
04

Тепер беремо солодкий перець, причому обов'язково різних кольорів, видаляємо серцевини з насінням, миємо й ріжемо скибочками середньої величини. Помідори краще взяти тверді, щоб було зручно зняти шкірку і нашаткувати.

Крок - 4
05

Далі приступаємо до приготування заправки. Для цього в глибоку миску наливаємо воду і кидаємо туди томатну пасту.

Крок - 5
06

Потім додаємо очищений і нашаткований тонкими смужками часник, а також сіль, паприку і мелений перець. Ще доливаємо рослинного масла і за допомогою вінчика добре змішуємо всі інгредієнти.

Крок - 6
07

Тепер беремо сотейник, на дно якого викладаємо часточки цибулі. Потім посипаємо зеленою квасолею, після чого кладемо шар картоплі. Наступним йде порізаний баклажан, а за ним - часточки солодкого кольорового перцю.

Крок - 7
08

Після цього заливаємо овочі приготовленим маринадом, а на завершення викладаємо помідори. Ставимо сотейник на вогонь, накриваємо кришкою і готуємо протягом 30 хвилин. Готове овочеве рагу можна подавати як окрему страву або ж, як гарнір.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею в духовці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Піца 4 сири - покроковий рецепт, фото 1 Піца 4 сири 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з морепродуктами 60 6 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Пастрома зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома зі свинини 60 6 3 з 5 - детальніше -
Кус-кус з курячим філе і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Кус-кус з курячим філе і овочами 50 4 3 з 5 - детальніше -