Укр
Рус
Овочеве асорті Салати Українська кухня

Овочеве асорті

( 5.0000 5 520 20 оцінок)

3354 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Овочеве асорті - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Заморожувати, Холодні

Спосіб приготування: Заморожувати, Варити

опис

Овочі і фрукти - це скарби, щедро подаровані нам природою як джерело вітамінів і корисних речовин, необхідних нашому організму. Сьогодні в нашому меню овочеве асорті. Це по своїй суті набір овочів в різних варіаціях, які використовують для приготування салатів, запікання в духовці разом з м'ясом або рибою, подачі на стіл в свіжому вигляді, а також овочеве асорті - основа заготовок на зиму. Кожна господиня, яка запаслася таким вітамінним набором, завжди має під рукою багато можливостей приготувати смачні страви для своїх домочадців, заощадивши при цьому купу часу. Овочеве асорті - це завжди швидко, смачно і корисно, тому візьміть на замітку цей рецепт, нехай у вашому арсеналі будуть і такі цінні вміння

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочеве асорті" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири0.4 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії48 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати овочеве асорті за цим рецептом - завдання найпростіше, і його сміливо можна доручити юним помічникам на вашій кухні. В даному рецепті ми зібрали смачні і корисні інгредієнти, які відмінно поєднуються і є гримучою сумішшю вітамінів і корисних речовин. Стручкова квасоля - продукт, відмінно підходить для тих, хто бажає харчуватися здоровою їжею, оскільки зберігає в своєму складі цілу купу вітамінів, а також фолієвої кислоти, каротину і багато інших корисних речовин, включаючи клітковину. Крім цього страви із зеленої стручкової квасолі мають просто неймовірний ніжний смак. Квасолю ми миємо під проточною водою і нарізаємо невеликими шматочками. Аспарагус або спаржа, як прийнято називати цю рослину, є дієтичним продуктом і сприяє виведенню шлаків з організму, а також містить у собі багато кальцію, магнію і заліза, зміцнює наші кістки і підвищує здатність кровотворення. Спаржу ми дуже ретельно миємо, зачищаємо від грубих частинок і нарізаємо на шматочки довжиною близько двох сантиметрів.

Крок - 1
02

Наступний компонент нашого овочевого асорті - це зелена цибуля. Смачна, ароматна рослина, яка своїм специфічним смаком прикрашає будь-яку страву. Плюс до всього свіжа зелень цибулі виконує профілактику простудних захворювань, а також містить багато цинку, що сприяє зміцненню волосся і нігтів. Цибулю ми теж миємо і подрібнюємо.

Крок - 2
03

Далі черга за морквиною. Цей смачний яскраво-помаранчевий овоч - секретна зброя, яка допомагає нашому організму зберегти молодість. Морква є найбагатшим продуктом на вітамін А і благотворно впливає на абсолютно всі процеси в нашому організмі. Такі собі ліки прямо з грядки. Цей подарунок природи ми чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо кубиками.

Крок - 3
04

Тепер беремося за брокколі. Це один з видів капусти, який відрізняється своїм яскравим зеленим кольором, а також має цікаву форму. Щоб описати користь від вживання цієї капусти, потрібно дуже багато часу, тому головне, що потрібно знати: брокколі - це берегиня нашого серця. Крім цього вона ще й смачна, а ще красива, тому страви з цієї капустою завжди виглядають ошатно і апетитно. Брокколі ми миємо, потім розбираємо на суцвіття і, при необхідності, відрізаємо від них ніжки.

Крок - 4
05

Також до складу нашого асорті входить зелений горошок. Ця бобова рослина вживається людством ще з часів Давнього Єгипту і Греції, а сьогодні користується неймовірною популярністю по всьому світу. Сучасні вчені з'ясували, що зелений горошок не накопичує нітрати і сприяє запобіганню потрапляння їх в наш організм. Крім того, завдяки білкам і вуглеводам, які швидко і легко засвоюються організмом, цей продукт дозволяє швидко насититися і при цьому не переїдати. Горошок - це щільні зерна, які ховаються в стручках. Дістаємо їх з цих стручків і миємо.

Крок - 5
06

І нарешті черга кукурудзи, а саме використовуємо її зерна. Це давня злакова рослина широко використовується в кулінарії по всьому світу, і це не дивно, адже кукурудза благотворно впливає на весь наш організм, оскільки містить в собі дуже різні корисні речовини, починаючи вітамінами групи В, Н і закінчуючи мікроелементами (калій, кальцій залізо, йод та ін.) Кукурудза береже наш імунітет і гормональне здоров'я. Ну і важко сьогодні уявити без цього інгредієнта смачні салатики і безліч інших страв. Отже, всі складові готові, тепер беремо глибоку ємність, викладаємо в неї зелений горошок, потім спаржу, стручкову квасолю, зелень цибулі, після цього відправляємо моркву і останньою викладаємо брокколі.

Крок - 6
07

Після цього акуратно перемішуємо вміст за допомогою лопатки. Смачне і корисне овочеве асорті готове. Тепер можна використовувати його для приготування інших страв, наприклад запекти з картоплею в духовці або ж прикрасити їм страви з м'яса, додати до рису або придумати що-небудь ще. А можна помістити в пакет для заморозки і запастися цією чудовою заготівлею, щоб завжди під рукою була можливість вручити смачний вітамінний подарунок своїм близьким.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Французький омлет - покроковий рецепт, фото 1 Французький омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Салат ніжність на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Салат ніжність на Новий рік 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з соусом - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з соусом 60 3 3 з 5 - детальніше -
Швидка мусака - покроковий рецепт, фото 1 Швидка мусака 50 3 3 з 5 - детальніше -