Це рецепт овочевого асорті, приготованого в духовці. У ньому ми розповімо вам, як приготувати супер-легку і супер-корисну середземноморську страву, яку подасте до обіднього столу або вечері.
Для початку помийте під проточною водою не дуже великого розміру баклажан, а потім промокніть паперовим рушником. Тепер покладіть баклажан на обробну дошку і наріжте тонкими півкільцями.
Далі очистіть від шкірки молоду моркву, а потім наріжте її дрібними кубиками. Тепер очистіть від лушпиння і на обробній дошці нашаткуйте дрібними півкільцями ріпчасту цибулю (можна використовувати червону цибулю).
Далі добре промийте під проточною водою, обсушіть, а потім на кухонній дошці наріжте тонкими кільцями цукіні (бажано молодий, щоб було якомога менше насіння). Тут же наріжте невеликими шматками попередньо вимитий червоний помідор.
Потім очистіть від хвостика і всіх непотрібних нутрощів болгарський перець, викладіть на обробну дошку і наріжте невеликими шматочками. Нарізаний баклажан покладіть в глибоку миску, додайте подрібнений перець.
Потім засипте в миску нарізаний цукіні, додайте моркву і цибулю. Потім додайте в ємність нарізаний помідор, попередньо очищений від лушпиння і тонко нарізаний часник (можна видавити через чеснокодавку), посоліть вміст, приправте прованськими травами, додайте листя базиліка і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі в спеціальну форму для випічки залийте трохи води, покладіть раніше об'єднані овочі, красиво розподіливши по всій ємності. Надішліть форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 15 хвилин.
Після закінчення цього часу залийте вміст форми томатним соусом або кетчупом, а потім знову відправте в розігріту духовку на 10 хвилин. Далі знову витягніть форму зі стравою, добре перемішайте все і знову відправте в духовку приблизно на 15 хвилин.
Овочеве асорті, приготоване в духовці, викладіть на тарілку, і подавайте гарячим до обіднього столу.
Випадкові рецепти