Основна перевага овочевого асорті в тому, що його можна створити досить швидко і головне з будь-яких овочів, що можуть виявитися в холодильнику: це можуть бути томати, болгарський перець, картопля, баклажани, кабачки і т.д. Тушковане асорті овочеве за цим рецептом обов'язково порадує вашу сім'ю за обіднім столом.
Помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть в киплячу олію попередньо очищений від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Тепер додайте в сковорідку попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і заздалегідь вимиту і дрібно нарізану селеру.
Далі засипте в сковорідку сушений кмин і розмарин, додайте суху паприку і коріандр. Потім залийте в сковорідку яблучний оцет і смажте вміст, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів, близько 12 хвилин.
Далі додайте в сковорідку томатну пасту, залийте воду і томіть вміст, помішуючи, приблизно 10 хвилин.
Тепер додайте в сковорідку досить крупно нашатковану капусту (можна використовувати будь-який сорт овочу), перемішайте і протоміть ще близько 5 хвилин.
Далі помістіть на плиту сковорідку гриль і добре розігрійте. Далі очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками моркву. Надішліть нарізаний овоч в розпечену сковорідку.
Тепер очистіть і ретельно помийте корінь пастернаку, наріжте дрібними квадратами і теж додайте в гарячу сковорідку. Додайте зовсім небагато рослинного масла.
Далі очистіть від лушпиння червону або ріпчасту цибулю, на кухонній дошці наріжте її тонкими кільцями, а потім так само відправте в сковорідку до інших овочів. Обсмажуйте вміст сковороди, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів і появи коричневої кірки на них. Накрийте сковорідку кришкою і томіть вміст ще близько 5 хвилин.
Перекладіть обсмажені овочі з гриль в сковорідку з раніше утвориеною масою. Засипте так само в неї перлову крупу, додайте асорті з квасолі і подрібнені стебла петрушки. Ретельно перемішайте все, і томіть страву на слабкому вогні, приблизно 15 хвилин.
Готове тушковане овочеве асорті викладіть на гарне блюдо, прикрасьте попередньо нашаткованою зеленню петрушки, насінням та подавайте гарячою до столу.
Випадкові рецепти