Омлет з гливами і помідорами - це швидка і смачна пропозиція на сніданок, вечерю або навіть легкий обід. Просто, смачно, поживно і готово за 10 хвилин.
Для початку вимийте гриби. Промийте і висушіть помідори. Поріжте гливи на довгі смужки, помідори на дрібні шматочки (скибочки, кубики), потім посипте сіллю і чорним, меленим перцем.
Далі розігрійте невелику кількість рослинної олії на сковороді. Помістіть гливи в гарячу сковорідку і обсмажте, час від часу розмішуючи їх, поки вони не стануть м'якими і злегка коричневими (2-3 хвилини).
Потім додайте в сковороду помідори, збільште нагрівання, перемішайте вміст і обсмажте до м'якості, протоміть, поки частина соку випарується (3-4 хвилини). Вимкніть нагрів, посипте вміст сковороди петрушкою, перемішайте і перемістіть начинку зі сковороди на тарілку.
Сковороду добре протріть паперовим рушником і знову розігрійте в ній невелику кількість вершкового масла.
Розбийте курячі яйця в блюдо, додайте сіль і чорний мелений перець, перемішайте, збиваючи активно виделкою.
Вилийте яєчну масу в гарячу сковороду і розподіліть по всьому дну. Важливо, щоб сковорода була гарячою, тоді вилита в неї яєчна маса відстане знизу, і омлет буде легше ковзати по тарілці в цілості.
Підніміть краї омлету за допомогою лопатки і, нахиляючи сковороду, вилийте рідку масу зверху до країв, вирівнюючи омлет так, щоб він обсмажувався рівномірно. Викладіть готовий омлет на тарілку.
Накрийте омлет раніше підготовленою начинкою і загорніть другу його половину, потім складіть навпіл і трохи нагрійте. Прикрасьте овочевий омлет з грибами нашаткованою петрушкою.
А тепер підготуйте швидкий салат для подачі, який можна приготувати в самому початку, щоб він чекав омлету, або навпаки. У миску помістіть вимиті листя шпинату, додайте очищений від шкірки огірок, полийте оливковою олією, посипте сіллю, чорним меленим перцем і ретельно перемішайте. Додайте салат до омлету і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти