Укр
Рус
Рагу Другі страви Кубинська кухня

Овочеве рагу з баклажанами і кабачком

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

758 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Овочеве рагу з баклажанами і кабачком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Рагу - гарнір з тушкованих овочів, типова південна страва, подається як гарнір або закуска, легко приготувати, досить сезонних овочів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочеве рагу з баклажанами і кабачком" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте баклажани, видаліть плодоніжки і наріжте їх вертикально тонкими скибочками. Покладіть друшляк на тарілку або миску, потім покладіть нарізані кубиками баклажани на друшляк і по ходу посипте сіллю. Дайте баклажанам стекти протягом години: для полегшення стікання бажано покласти вантаж на баклажани. Сіль корисна для видалення рослинної води з баклажанів: таким чином, віддаляється соланін, потенційно токсичний глікоалкалоїд, відповідальний за типовий гіркий присмак баклажанів.

Крок - 1
02

Тим часом очистіть перець, розріжте його навпіл, видаліть плодоніжки, насіння і внутрішні волокна. Очистіть моркву і наріжте її кубиками. Очистіть горох. Очистіть спаржу, частково очистивши її від шкірки і видаливши саму тверду частину стебла. Стебла наріжте кубиками, залишивши кінчики цілими. Очистіть помідори черрі і наріжте їх невеликими шматочками. Кабачки вимийте, видаліть плодоніжки і наріжте кубиками. Вимийте стебла селери, видаливши найтвердіші і деревні волокна. Наріжте селеру шматками.

Крок - 2
03

Вимийте баклажани, щоб видалити надлишки солі, потім промокніть їх промокальним папером. Налийте рослинне масло в каструлю, потім з'єднайте всі нарізані кубиками овочі (перець, морква, баклажани, спаржу, помідори, селера) в ємності, підтримуючи постійне полум'я протягом декількох хвилин. Коли овочі стануть золотисто-коричневими, накрийте кришкою і, підтримуючи помірне полум'я, томіть вміст близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Ви можете використовувати інші сезонні овочі або приготувати рагу на основі цибулі перед додаванням інших інгредієнтів. У цьому рецепті пропонуємо нарізати овочі кубиками, але можна нарізати їх соломкою. В кінці приготування збільште вогонь, щоб висушити надлишки рідини. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем. Закінчите з подрібненими травами (наприклад, петрушкою, базиліком, часником, м'ятою).

Крок - 4
05

Овочеве рагу з баклажанами і кабачком можна використовувати як гарнір або приправи до запеченої пасти, різотто і лазаньї. Його можна зберігати в холодильнику 4 дні або пару місяців в морозилці.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1 Морська капуста Морячка 30 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашня ковбаса в кишці - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса в кишці 130 6 4 з 5 - детальніше -
Суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Сухарі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -