Рагу - гарнір з тушкованих овочів, типова південна страва, подається як гарнір або закуска, легко приготувати, досить сезонних овочів.
Вимийте баклажани, видаліть плодоніжки і наріжте їх вертикально тонкими скибочками. Покладіть друшляк на тарілку або миску, потім покладіть нарізані кубиками баклажани на друшляк і по ходу посипте сіллю. Дайте баклажанам стекти протягом години: для полегшення стікання бажано покласти вантаж на баклажани. Сіль корисна для видалення рослинної води з баклажанів: таким чином, віддаляється соланін, потенційно токсичний глікоалкалоїд, відповідальний за типовий гіркий присмак баклажанів.
Тим часом очистіть перець, розріжте його навпіл, видаліть плодоніжки, насіння і внутрішні волокна. Очистіть моркву і наріжте її кубиками. Очистіть горох. Очистіть спаржу, частково очистивши її від шкірки і видаливши саму тверду частину стебла. Стебла наріжте кубиками, залишивши кінчики цілими. Очистіть помідори черрі і наріжте їх невеликими шматочками. Кабачки вимийте, видаліть плодоніжки і наріжте кубиками. Вимийте стебла селери, видаливши найтвердіші і деревні волокна. Наріжте селеру шматками.
Вимийте баклажани, щоб видалити надлишки солі, потім промокніть їх промокальним папером. Налийте рослинне масло в каструлю, потім з'єднайте всі нарізані кубиками овочі (перець, морква, баклажани, спаржу, помідори, селера) в ємності, підтримуючи постійне полум'я протягом декількох хвилин. Коли овочі стануть золотисто-коричневими, накрийте кришкою і, підтримуючи помірне полум'я, томіть вміст близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Ви можете використовувати інші сезонні овочі або приготувати рагу на основі цибулі перед додаванням інших інгредієнтів. У цьому рецепті пропонуємо нарізати овочі кубиками, але можна нарізати їх соломкою. В кінці приготування збільште вогонь, щоб висушити надлишки рідини. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем. Закінчите з подрібненими травами (наприклад, петрушкою, базиліком, часником, м'ятою).
Овочеве рагу з баклажанами і кабачком можна використовувати як гарнір або приправи до запеченої пасти, різотто і лазаньї. Його можна зберігати в холодильнику 4 дні або пару місяців в морозилці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти