Овочеве вегетаріанське рагу - це страва, яка складається з запечених овочів. Їх можна подавати як гарнір, наприклад, з м'ясом. Або як самостійну страву з соусом на ваш вибір.
На початку приготування овочевого вегетаріанського рагу займіться підготовкою самих овочів. Для початку вам знадобиться болгарський перець. Цей овоч є низькокалорійним, прискорює метаболізм. У ньому містяться жиросжигающие речовини. Якщо вживати перець регулярно, він позитивно впливає на зуби і ясна. По можливості виберіть овочі різного кольору. Так ваше блюдо буде виглядати яскравіше і привабливіше.
Великий і стиглий перець ретельно помийте під проточною водою. Розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і очистіть від насіння. Помістіть на кухонну дошку або робочу поверхню. Наріжте перець уздовж великими смужками.
Також вам знадобиться ріпчасту цибулю. Візьміть кілька великих цибулин і очистіть їх від лушпиння. Сполосніть під краном в прохолодній воді. На тій же робочій поверхні розріжте цибулю спочатку навпіл, а потім наріжте півкільцями.
І ще один овоч, який вам необхідно підготувати - це баклажан. Візьміть один великий або кілька поменше. Помийте під проточною водою і промокніть рушником. Покладіть на кухонну дошку і наріжте спочатку поперек на частини близько 5 сантиметрів. Далі кожен шматок баклажана розріжте навпіл, а потім наріжте пластинками, завтовшки в 1 сантиметр.
Тепер дістаньте глибоку миску і складіть в неї нарізану перець, цибулю і баклажан. Додайте кілька ложок рослинного масла і трохи посоліть. Ретельно перемішайте всі овочі в мисці, найкраще зробити це рукою.
Візьміть великий лист і застеліть його пергаментом. Викладіть овочі з миски і рівномірно розподіліть по всьому периметру. Надішліть готуватися в духовку протягом 20 - 30 хвилин при температурі 160 градусів. Готове овочеве рагу дістаньте з духовки і перекладіть у велику тарілку. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти