Укр
Рус
Овочеве асорті Другі страви Китайська кухня

Овочеве асорті по-китайськи

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

625 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Овочеве асорті по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цей класичний рецепт змінить ваше уявлення про овочеве асорті по - китайськи. Овочі виходять хрусткими, повними смаку з легким присмаком тайського перцю чилі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочеве асорті по-китайськи" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири3.2 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії76 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви на самому початку підготуйте овочі. Почніть, наприклад, з капусти. Видаліть верхні листки з качана і наріжте невеликими шматочками, мілко не шаткуйте.

Крок - 1
02

Моркву очистіть від шкірки і помийте під краном. На кухонній дошці наріжте моркву шматочками довжиною близько 2 см.

Крок - 2
03

Цвітну капусту сполосніть під водою і обсушіть. Обірвіть і використовуйте дрібні суцвіття для цієї страви.

Крок - 3
04

Цукровий горошок також необхідно помити і обсушити. Відірвіть в кожному хвостик, видаліть щільні нитки, які знаходяться вздовж стручка. Розріжте кожен навпіл, ставлячи ніж трохи під кутом.

Крок - 4
05

Свіжі гриби шиітаке ретельно, але акуратно помийте. Якщо ніжки тверді, то видаліть їх. Підсушіть гриби паперовим або кухонним рушником. На кухонній дошці наріжте довгими скибочками середньої величини.

Крок - 5
06

Візьміть вимиту і обсушену китайську брокколі (гай лан). Стебла відріжте і наріжте тонко по діагоналі. Листя двома руками грубо розірвіть на шматки.

Крок - 6
07

Візьміть чисту невелику мисочку. Вилийте в неї устричний соус, соєвий соус, соус Golden Mountain і додайте трохи води. Все ретельно перемішайте.

Крок - 7
08

Так само вам знадобиться тайський перець чилі. Так, як він гострий, кількість визначайте на свій смак. Різати його не треба. Кожну перчинку роздавіть лезом ножа.

Крок - 8
09

І останній овоч, який залишилося підготувати - часник. Розділіть його на зубчики і очистіть від лушпиння. На кухонній дошці подрібніть за допомогою ножа.

Крок - 9
10

Дістаньте велику сковорідку або сотейник, поставте на середній вогонь. Налийте невелику кількість рослинного масла. Надішліть в сковорідку подрібнений часник і перчики чилі. Обсмажте, поки шматочки часнику не стануть золотистими.

Крок - 10
11

Додайте моркву та цвітну капусту. Перемішуючи, готуйте на середньому вогні близько 1 хвилини. Якщо часник починає підрум'янюватися занадто швидко, додайте трохи води.

Крок - 11
12

Тепер киньте в сковорідку нарізану капусту, горох, стебла гай лан і гриби. Вилийте суміш соусів і ретельно перемішайте. Також додайте трохи цукру. Перемішуйте і продовжуйте готувати, поки овочі стануть майже готові на ваш смак.

Крок - 12
13

Залишилося додати в сковорідку до овочів листя гай лан. Мішайте і готуйте до повного в'янення листя.

Крок - 13
14

Готове овочеве асорті зніміть з вогню. Перекладіть з пательні в глибоку миску, так, як овочі при готуванні пустили сік. Буде дуже смачно, якщо ви подасте це овочеве асорті по - китайськи з жасминовим рисом. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти