Цей класичний рецепт змінить ваше уявлення про овочеве асорті по - китайськи. Овочі виходять хрусткими, повними смаку з легким присмаком тайського перцю чилі.
Для приготування цієї страви на самому початку підготуйте овочі. Почніть, наприклад, з капусти. Видаліть верхні листки з качана і наріжте невеликими шматочками, мілко не шаткуйте.
Моркву очистіть від шкірки і помийте під краном. На кухонній дошці наріжте моркву шматочками довжиною близько 2 см.
Цвітну капусту сполосніть під водою і обсушіть. Обірвіть і використовуйте дрібні суцвіття для цієї страви.
Цукровий горошок також необхідно помити і обсушити. Відірвіть в кожному хвостик, видаліть щільні нитки, які знаходяться вздовж стручка. Розріжте кожен навпіл, ставлячи ніж трохи під кутом.
Свіжі гриби шиітаке ретельно, але акуратно помийте. Якщо ніжки тверді, то видаліть їх. Підсушіть гриби паперовим або кухонним рушником. На кухонній дошці наріжте довгими скибочками середньої величини.
Візьміть вимиту і обсушену китайську брокколі (гай лан). Стебла відріжте і наріжте тонко по діагоналі. Листя двома руками грубо розірвіть на шматки.
Візьміть чисту невелику мисочку. Вилийте в неї устричний соус, соєвий соус, соус Golden Mountain і додайте трохи води. Все ретельно перемішайте.
Так само вам знадобиться тайський перець чилі. Так, як він гострий, кількість визначайте на свій смак. Різати його не треба. Кожну перчинку роздавіть лезом ножа.
І останній овоч, який залишилося підготувати - часник. Розділіть його на зубчики і очистіть від лушпиння. На кухонній дошці подрібніть за допомогою ножа.
Дістаньте велику сковорідку або сотейник, поставте на середній вогонь. Налийте невелику кількість рослинного масла. Надішліть в сковорідку подрібнений часник і перчики чилі. Обсмажте, поки шматочки часнику не стануть золотистими.
Додайте моркву та цвітну капусту. Перемішуючи, готуйте на середньому вогні близько 1 хвилини. Якщо часник починає підрум'янюватися занадто швидко, додайте трохи води.
Тепер киньте в сковорідку нарізану капусту, горох, стебла гай лан і гриби. Вилийте суміш соусів і ретельно перемішайте. Також додайте трохи цукру. Перемішуйте і продовжуйте готувати, поки овочі стануть майже готові на ваш смак.
Залишилося додати в сковорідку до овочів листя гай лан. Мішайте і готуйте до повного в'янення листя.
Готове овочеве асорті зніміть з вогню. Перекладіть з пательні в глибоку миску, так, як овочі при готуванні пустили сік. Буде дуже смачно, якщо ви подасте це овочеве асорті по - китайськи з жасминовим рисом. Смачного!
Випадкові рецепти