Укр
Рус
Овочеве асорті Другі страви Болгарська кухня

Овочеве асорті на зиму

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1131 - переглядів
95 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Овочеве асорті на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цього разу я хотів би запропонувати рецепт смачного овочевого асорті на зиму в банки. Такий салат можна подавати холодним до обіду або підігрівати, додати смажене м'ясо і подавати у вигляді соусу для рису. Овочеве асорті також ідеально підходить до смаженої риби. Салат дійсно дуже смачний, тому я рекомендую спробувати рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочеве асорті на зиму" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири2.1 гр.
  • Вуглеводи25 гр.
  • Калорії141 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку звільніть від хвостиків попередньо вимиту стручкову квасолю і на обробній дошці наріжте невеликими шматками. Помістіть нарізану квасолю в глибоку миску.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння і на кухонній дошці наріжте тонкими півкільцями цибулю. Нашатковану цибулю відправте теж в невелику окрему миску.

Крок - 2
03

Далі ще в одну миску покладіть попередньо очищений від хвостика і нутрощів, ретельно вимитий болгарський червоний перець.

Крок - 3
04

Далі очистіть від шкірки моркву і корінь імбиру, а потім за допомогою великої терки натріть овочі прямо в невелику ємність.

Крок - 4
05

Тепер покладіть в глибоку миску помідори і залийте на кілька хвилин окропом. Потім за допомогою гострого ножа очистіть овоч від шкірки (це буде зробити досить легко). Далі укладіть помідор на обробну дошку, наріжте невеликими кубиками або трикутниками і відправте в ще одну миску. Отже, всі овочі підготовлені для приготування страви.

Крок - 5
06

Далі помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і посоліть добре. Доведіть до кипіння воду, а потім покладіть в неї раніше подрібнену квасолю і варіть приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 6
07

Тепер відправте невеликий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне мало і добре прогрійте. Потім засипте в масло нарізану цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до легкого розм'якшення овоча.

Крок - 7
08

Потім засипте в сотейник до цибулі нашатковану моркву та імбир, додайте подрібнений болгарський перець, долийте трохи масла і продовжуйте обсмажувати на слабкому вогні, помішуючи, близько 15 хвилин.

Крок - 8
09

Тепер додайте в сотейник раніше нарізані помідори, перемішайте і томіть вміст приблизно 15 хвилин. Потім посипте овочі в сотейнику цукром, приправте чорним меленим перцем і полийте оцтом. Потім додайте в сотейник запашний перець і лавровий лист, перемішайте все і томіть ще близько 25 хвилин.

Крок - 9
10

Далі додайте в сотейник раніше відварену спаржеву квасолю, по потребі підсоліть, перемішайте і протоміть вміст під накритою кришкою ще близько 5 хвилин. Потім зніміть сотейник з вогню.

Крок - 10
11

Далі розкладіть овочеве асорті в заздалегідь стерилізовані банки і щільно закатайте кришками. Помістіть банки в застелену рушником каструлю, залийте водою, відправте на плиту і варіть близько 15 хвилин.

Крок - 11
12

Готове овочеве асорті на зиму зберігайте в прохолодному місці, а потім подавайте до столу з м'ясною бстравою або будь-яким гарніром.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з фрикадельками 100 5 3 з 5 - детальніше -
Песто з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Песто з помідорами 45 1 2 з 5 - детальніше -