Укр
Рус
Кольорова капуста Другі страви Болгарська кухня

Овочеве асорті на зиму з цвітною капустою

( 4.6667 4 59 9 оцінок)

980 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Овочеве асорті на зиму з цвітною капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо вам подобається займатися консервацією, то мікс різнокольорових маринованих овочів якраз те, що треба! Приготування овочевого асорті з цвітною капустою дуже просте, воно смачне і корисне. Кількість і тип овочів залежить від розміру банки і переваг - кожен може скласти свій склад.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овочеве асорті на зиму з цвітною капустою" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії15 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу ретельно помийте під проточною водою кольорову капусту. Потім за допомогою гострого ножа розділіть капусту на невеликі частини, відрізаючи довгі корінці. Покладіть частини нарізаної капусти на дно в попередньо простерилізовані банки.

Крок - 1
02

Далі очистіть від хвостика і нутрощів червоний болгарський перець, добре помийте його, а потім розріжте овоч на обробній дошці на дрібні шматочки. Надішліть нарізаний перець наступним шаром в банку.

Крок - 2
03

Тепер ретельно помийте холодною водою молодий цукіні, а потім на кухонній дошці наріжте його (можна навіть не очищаючи від шкірки) на більш дрібні шматочки. Покладіть подрібнений цукіні в банку до раніше покладених овочів. Додайте так само в банку попередньо очищений від лушпиння часник.

Крок - 3
04

Тепер очистіть від шкірки, а потім на обробній дошці наріжте на тонкі кільця корінь хрону. Покладіть нарізаний хрін в банку на інші овочі.

Крок - 4
05

Далі звільніть від непотрібних нутрощів і хвостика помаранчевий болгарський перець, викладіть його на кухонну дошку, а потім наріжте на більш дрібні шматочки і перекладіть в банку до інших овочів. Зверху всі овочі накрийте раніше подрібненою цвітною капустою.

Крок - 5
06

У глибоку каструлю залийте, попередньо закіплячену воду, охолодіть, а потім засіпте в неї досить багато солі. Ретельно розмішайте воду ложкою, поки сіль повністю не розчиниться в ній, і вилийте утворену підсолену суміш в банку, повністю покриваючи всі овочі.

Крок - 6
07

Овочі, повністю покриті маринадом, притисніть в банці чимось важким, наприклад, використовуйте невеликого розміру камінь, який буде завантажувати їх. Залиште силос на 5-6 днів в прохолодному і дуже чистому місці - наприклад комора. Овочеве асорті на зиму з цвітною капустою можна вживати як салат або ж додавати до м'ясних страв і гарніру.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт з печива з бананами "Марія" - покроковий рецепт, фото 1 Торт з печива з бананами "Марія" 65 6 4 з 5 - детальніше -
Салат під шубою класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат під шубою класичний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Самса з куркою 85 2 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки з часником - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки з часником 65 1 2 з 5 - детальніше -