Укр
Рус
Оцет Маринади Українська кухня

Оцет

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

3275 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Оцет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Скільки раз у своєму житті ми використовуємо оцет, можна навіть не намагатися вважати, так як це практично неможливо. Адже це і заправка салатів, і випічка та й багато всяких інших моментів, аж до використання в косметології. Правда, в основному ми використовуємо оцет або оцтову кислоту, але на ряду з цим існує продукт, користь якого для організму переоцінити неможливо, оцет яблучний. Він містить безліч корисних речовин, які є в яблуках, має специфічні властивості, в загальному, справжній еліксир. Тому, якщо ви не полінуєтеся, то використавши наш рецепт, вас абсолютно не утруднить приготувати оцет самостійно. Яблучний оцет - це просто справжній еліксир, що містить в собі більшість корисних речовин, наявних в яблуках, до того ж, маючи свою специфічну властивість.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оцет" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи7.5 гр.
  • Калорії38 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Оцет готується з яблук будь-якого сорту, можна використовувати літні сорти, але більш пізні все ж, краще. До відбору яблук теж потрібно поставитися з особливою увагою. Не варто думати, що для цього продукту зійде все підряд. Відбираємо виключно стиглі, але міцні яблука, без ознак гнилі або червоточіння. Що стосується смакових якостей, рекомендуємо віддати перевагу солодким сортам. Для приготування оцту просто необхідний цукор, але набагато краще замінити його медом. Процес приготування займає в цілому близько 2 місяців, тому ні в якому разі не рекомендуємо застосовувати пластик, беремо тільки скляний посуд. У нашому випадку це будуть літрові банки з герметичними закрутками. Добірні яблука добре промиваємо, видаляємо черешки, насіння і серцевини, нарізаємо скибочками середнього розміру.

Крок - 1
02

Часточки яблук укладаємо в чисті стерилізовані банки, приблизно на половину, причому різні сорти яблук кладемо в кожну банку окремо.

Крок - 2
03

Після цього заливаємо в банки фільтровану воду, щоб яблука були покриті наполовину. Далі кладемо в банки по одній столовій ложці рідкого меду і акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою, щоб мед розчинився.

Крок - 3
04

Тепер кидаємо до яблук по маленькій щіпці солі і ще раз перемішуємо. Після цього накриваємо шийку тканиною і закріплюємо гумкою, банки щільно загортаємо фольгою. Ми залишаємо в теплому місці, але не на сонці, на 2-3 дні.

Крок - 4
05

Потім тканину з шийок знімаємо, закриваємо банки кришками і відправляємо в темне місце на 2 тижні.

Крок - 5
06

Після закінчення цього терміну банки розгортаємо, знімаємо кришки, а масу проціджуємо через сито.

Крок - 6
07

Після цього проціджену рідину знову переливаємо в банки, закриваємо кришками і ставимо в тепле місце ще на 2 тижні. Далі знову проціджуємо і все, оцет готовий. Переливаємо акуратно, не збовтуючи, в банки, не доливаючи доверху на пару сантиметрів, щільно закочуємо і відправляємо на зберігання.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісочне печиво ромашка - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне печиво ромашка 50 4 2 з 5 - детальніше -
 Люля кебаб на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на сковороді 60 6 4 з 5 - детальніше -
Яєчня з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з грибами 35 2 2 з 5 - детальніше -
Канапе на новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на новий рік 45 4 3 з 5 - детальніше -
?>