Спечіть осетинський пиріг самостійно з помідорами і розмарином. Цей рецепт пирога відносно простий і швидкий в приготуванні, він дуже соковитий і ароматний.
Змішайте просіяне борошно з сіллю у великій мисці. Розчиніть вологі дріжджі в холодній воді в окремій мисці, до однорідної рідкої суміші.
Потім вилийте підготовлену дріжджову воду в миску до борошна. Потім додайте так само в миску рослинне або оливкове масло. Змішайте суміш дерев'яною ложкою, поки не зв'яжеться вся мука і не утвориться однорідне еластичне тісто. Накрийте миску з приготованим тістом кухонним рушником і залиште постояти приблизно 20 хвилин.
Покладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і місіть руками до однорідної не надто густої маси. Потім сформуйте тісто в кулю і відправте в посипану борошном миску, накрийте ємність кухонним рушником і дайте піднятися протягом 1 години, поки вміст не подвоїться.
Потім викладіть настояне тісто на добре змащений олією лист і розрівняйте його по всьому дну. Не тягніть тісто, щоб не порвати. Накрийте деко з тістом кришкою і дайте піднятися ще приблизно 30 хвилин.
Тим часом ретельно вимийте під проточною водою невеликі помідори черрі. Викладіть їх на обробну дошку і переріжте кожен навпіл. Потім добре вимийте гілочки розмарину і відокремте більш дрібні листочки.
Потім акуратно викладіть (трохи втисніть) підготовлені часточки помідорів чері в тісто, з певною відстанню один від одного. Посипте тісто зверху гілочками розмарину і залиште накритими ще приблизно на 30 хвилин. Тим часом, розігрійте духовку в режимі верхнього та нижнього нагріву до 220 градусів. Через 30 хвилин відправте лист з пирогом в розігріту духовку і випікайте приблизно 25-30 хвилин.
Після випікання викладіть готовий осетинський пиріг з помідорами на решітку для охолодження і змастіть оливковою олією після розігріву при подачі до столу. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти