Укр
Рус
Риба Другі страви Японська кухня

Оселедець в майонезну соусі

( 4.9167 4 524 24 оцінки)

3429 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Оселедець в майонезну соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня, Китайська кухня, Корейська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Пряна оселедець в майонезну соусі - дуже приємне поєднання смаку. М'який смак оселедця і часнику врівноважується м'яким йогуртом, але соус повинен бути досить гострим, якщо часнику недостатньо, то зіпсує всю страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оселедець в майонезну соусі" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири11.4 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії166 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно виберіть з рибини оселедця всі кістки (в тому випадку, якщо купите цілу рибину) або з придбаного вже готового філе (тільки в цьому випадку бажано купити без маринаду) і наріжте продукт невеликими скибочками.

Крок - 1
02

Нарізані шматки оселедця укладіть в глибоку миску, залийте холодною водою і залиште приблизно на годину, якщо риба дуже солона, то залиште продукт вимочуватисяя ще довше. Можна так само вимочити всю рибину, а потім займатися обробленням рибного продукту.

Крок - 2
03

Потім просушіть скибочки оселедця паперовим рушником і викладіть назад в миску. Розкладіть порізаний оселедець шарами, посипте кожен шар свіжовичавленим лимонним соком і посипте чорним меленим перцем. Залиште ємність з рибою харчовою плівкою або рушником і залиште приблизно на 30 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом приготуйте спеціальний соус для цієї страви: залийте майонез високої жирності (добре, якщо домашній) в невелику миску, додайте в нього йогурт і заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Ретельно перемішайте приготовлений соус і залиште його на деякий час настоятися. Можна навіть відправити в холодильник. Соус повинен стати досить гострим.

Крок - 4
05

Покладіть раніше промариновані шматочки оселедця на красиве блюдо або селедочницу, близько укладаючи один до одного.

Крок - 5
06

Залийте трохи раніше приготований майонезний соус на укладені шматочки оселедця. Рясно покривши кожен шматочок.

Крок - 6
07

Тепер ретельно промийте під проточною водою свіжу зелень, яку будете використовувати в цьому рецепті, на цей раз це може бути коріандр, кріп або петрушка. Якщо це, наприклад коріандр, то акуратно викладіть поверх оселедця в майонезну соусі листочки цієї зелені, на час відправте страву в холодильник, а потім подавайте скоріше до столу. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка з тріски - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з тріски 75 6 3 з 5 - детальніше -
Швидка «піца» на хлібі - покроковий рецепт, фото 1 Швидка «піца» на хлібі 30 4 3 з 5 - детальніше -
Торт «Зебра» в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Зебра» в духовці 70 4 3 з 5 - детальніше -