Пряна оселедець в майонезну соусі - дуже приємне поєднання смаку. М'який смак оселедця і часнику врівноважується м'яким йогуртом, але соус повинен бути досить гострим, якщо часнику недостатньо, то зіпсує всю страву.
Для початку ретельно виберіть з рибини оселедця всі кістки (в тому випадку, якщо купите цілу рибину) або з придбаного вже готового філе (тільки в цьому випадку бажано купити без маринаду) і наріжте продукт невеликими скибочками.
Нарізані шматки оселедця укладіть в глибоку миску, залийте холодною водою і залиште приблизно на годину, якщо риба дуже солона, то залиште продукт вимочуватисяя ще довше. Можна так само вимочити всю рибину, а потім займатися обробленням рибного продукту.
Потім просушіть скибочки оселедця паперовим рушником і викладіть назад в миску. Розкладіть порізаний оселедець шарами, посипте кожен шар свіжовичавленим лимонним соком і посипте чорним меленим перцем. Залиште ємність з рибою харчовою плівкою або рушником і залиште приблизно на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте спеціальний соус для цієї страви: залийте майонез високої жирності (добре, якщо домашній) в невелику миску, додайте в нього йогурт і заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Ретельно перемішайте приготовлений соус і залиште його на деякий час настоятися. Можна навіть відправити в холодильник. Соус повинен стати досить гострим.
Покладіть раніше промариновані шматочки оселедця на красиве блюдо або селедочницу, близько укладаючи один до одного.
Залийте трохи раніше приготований майонезний соус на укладені шматочки оселедця. Рясно покривши кожен шматочок.
Тепер ретельно промийте під проточною водою свіжу зелень, яку будете використовувати в цьому рецепті, на цей раз це може бути коріандр, кріп або петрушка. Якщо це, наприклад коріандр, то акуратно викладіть поверх оселедця в майонезну соусі листочки цієї зелені, на час відправте страву в холодильник, а потім подавайте скоріше до столу. Смачного!
Випадкові рецепти