Якщо ви великий любитель оселедця, але просто солона риба вже порядком набридла, рекомендуємо досить простий рецепт оселедця в соусі.
Перш, ніж готувати оселедець в соусі, необхідно його підготувати. Спочатку вам знадобиться солоний оселедець. Дуже зручно придбати філе оселедця, щоб не розбирати цілу рибу, не відокремлювати від кісток і нутрощів. Покладіть філе в каструлю і залийте холодною водою. Додайте кілька ложок оцту. Замочіть оселедець в холодному і кислому розчині протягом декількох годин, щоб він втратив зайву сіль, трохи побілів і придбав кращий смак.
Візьміть велику цибулину і очистіть її від лушпиння. Помийте під холодною водою. Наріжте на кухонній дошці дрібними кубиками. Покладіть подрібнену цибулю в невелике сито, яке розмістіть в каструлі або мисці і полийте окропом. Це потрібно зробити для того, щоб позбавити цибулю від надмірної гіркоти і гостроти. Залиште нехай стече зайва рідина.
Поверніться до філе оселедця, яке замочували. Ретельно процідіть його, позбувшись від зайвої рідини. Викладіть на кухонну дошку і наріжте шматочками шириною близько 2 см.
Надішліть нарізаний оселедець в глибоку чисту миску. Додайте подрібнену цибулю. Трохи посоліть і приправте чорним меленим перцем. Киньте ложку рідкого меду. Останній інгредієнт за бажанням і ваш смак можна не додавати.
7 Лимон ретельно помийте під краном і протріть рушником. Помістіть на кухонну дошку і розріжте навпіл. За допомогою рук вичавіть сік з половинки лимона прямо в миску з шматочками оселедця і цибулею. Акуратно все перемішайте ложкою.
Тепер прийшов час додати густі нежирні вершки. Киньте необхідну кількість в миску і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Накрийте миску і відправте в холодильник на 2 - 3 години, щоб всі складові частини страви між собою перемішалися. Готовий оселедець в соусі дістаньте з холодильника і викладіть в сельодочницю. Смачного!
Випадкові рецепти