Укр
Рус
Риба Другі страви Ісландська кухня

Оселедець в соусі

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

656 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Оселедець в соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Ісландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо ви великий любитель оселедця, але просто солона риба вже порядком набридла, рекомендуємо досить простий рецепт оселедця в соусі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оселедець в соусі" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії99 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перш, ніж готувати оселедець в соусі, необхідно його підготувати. Спочатку вам знадобиться солоний оселедець. Дуже зручно придбати філе оселедця, щоб не розбирати цілу рибу, не відокремлювати від кісток і нутрощів. Покладіть філе в каструлю і залийте холодною водою. Додайте кілька ложок оцту. Замочіть оселедець в холодному і кислому розчині протягом декількох годин, щоб він втратив зайву сіль, трохи побілів і придбав кращий смак.

Крок - 1
02

Візьміть велику цибулину і очистіть її від лушпиння. Помийте під холодною водою. Наріжте на кухонній дошці дрібними кубиками. Покладіть подрібнену цибулю в невелике сито, яке розмістіть в каструлі або мисці і полийте окропом. Це потрібно зробити для того, щоб позбавити цибулю від надмірної гіркоти і гостроти. Залиште нехай стече зайва рідина.

Крок - 2
03

Поверніться до філе оселедця, яке замочували. Ретельно процідіть його, позбувшись від зайвої рідини. Викладіть на кухонну дошку і наріжте шматочками шириною близько 2 см.

Крок - 3
04

Надішліть нарізаний оселедець в глибоку чисту миску. Додайте подрібнену цибулю. Трохи посоліть і приправте чорним меленим перцем. Киньте ложку рідкого меду. Останній інгредієнт за бажанням і ваш смак можна не додавати.

Крок - 4
05

7 Лимон ретельно помийте під краном і протріть рушником. Помістіть на кухонну дошку і розріжте навпіл. За допомогою рук вичавіть сік з половинки лимона прямо в миску з шматочками оселедця і цибулею. Акуратно все перемішайте ложкою.

Крок - 5
06

Тепер прийшов час додати густі нежирні вершки. Киньте необхідну кількість в миску і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Накрийте миску і відправте в холодильник на 2 - 3 години, щоб всі складові частини страви між собою перемішалися. Готовий оселедець в соусі дістаньте з холодильника і викладіть в сельодочницю. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясо тушковане з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо тушковане з чорносливом 70 3 3 з 5 - детальніше -
Голубці з червоної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з червоної капусти 65 4 3 з 5 - детальніше -
Кускус по-мароканськи - покроковий рецепт, фото 1 Кускус по-мароканськи 65 3 3 з 5 - детальніше -