Сьогодні оселедець з яйцем в сметанному соусі карі. Фірмовий, загорнутий в незвичайний, але смачний соус. Додайте в соус: арахісове масло (яке приємно загустіть) і пасту каррі (багато аромату), завдяки чому вийде швидка і смачна закуска, наприклад, для вечірки / святкового столу. І на Великдень. Або просто на вечерю.
У цьому рецепті вказані свої пропорції, але це не принципово, тому кількість інгредієнтів можна змінити відповідно до ваших уподобань, наприклад, додаючи менше / більше арахісового масла, ви отримаєте більш тонку / густу консистенцію соусу, ви можете дати менше / більше лимонного соку, пасти каррі і т. д. кількість оселедця або яєць. Отже, оселедець ретельно промийте проточною водою, а потім замочіть в холодній воді або молоці на 2-3 години - час замочування залежить від рівня солоності, тому найкраще відрізати шматочок і спробувати.
Далі помістіть курячі яйця в каструлю з водою, відправте на плиту, відваріть круто, очистіть від шкаралупи і залиште остигати.
Займіться приготуванням соусу: Відведіть в миску йогурт або сметану, додайте арахісове масло, лимонний сік і пасту каррі. Ретельно все перемішайте, до однорідної маси. Дістаньте оселедець з води, перевірте її солоність (вона більше не повинна бути солоною), а потім наріжте її на більш дрібні шматочки.
Акуратно осушіть оселедець паперовим рушником, потім покладіть в миску і полийте підготовленим сметанним соусом. Тепер перемішайте все так, щоб кожен шматочок добре просочився цим соусом.
Потім викладіть оселедець в сметанному соусі на блюдо, рівномірно розподіливши по дну, в середині зробіть невелике заглиблення.
Раніше очищені від шкаралупи і охолоджені яйця розріжте на четвертинки і викладіть на оселедець.
На завершення дрібно наріжте, заздалегідь вимиту свіжу петрушку, посипте її на оселедець і готово. Якщо готуєте оселедець заздалегідь, то після змішування з соусом відправте в холодильник, а яйця поріжте і покладіть на блюдо з петрушкою безпосередньо перед подачею. Подавайте таку страву охолодженою, з вашими улюбленими гарнірами або в якості закуски для вечірок. Оселедець в соусі буде актуальним і смачним як на святковому столі, так і в якості повсякденного обіду, наприклад, п'ятничної вечері з хлібом або з картоплею в мундирі. Смачного!
Випадкові рецепти