Це один з кращих і дуже універсальних способів приготування солоного оселедця. Просто налийте маринад і закрийте рибу в банку. Після маринування та розкриття оселедець в пряному засолі може стояти в холодильнику протягом кількох днів (або навіть близько 2 тижнів).
Для цього рецепта ви можете придбати в будь-якому рибному магазині цілу рибину оселедця, а потім звільнити її від кістки або ж уже готове філе цього рибного продукту. Отже, філе оселедця ретельно промийте, бажаніше, в двох холодних водах, позбавивши її зайвого солоного смаку. Покладіть рибу у велику миску. Залийте оселедець холодною водою або молоком і залиште в холодильнику приблизно на 2-4 години.
Очистіть від лушпиння цибулю, а потім викладіть її на кухонну дошку і наріжте тонкими півкільцями.
Залийте воду в невелику каструлю, відправте її на плиту і доведіть до кипіння. Додайте в каструлю раніше нашатковану цибулю, лавровий лист, запашний перець, засипте чорний мелений перець. Потім додайте в каструлю гірчицю в зернах, сіль з цукром і бланшуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Далі додайте в каструлю оцет (можете використовувати яблучний або рисовий), варіть деякий час вміст, потім зніміть з вогню і охолодіть утворившийся розсіл.
Тепер покладіть філейкі оселедця в попередньо простерилізовані банки по черзі з раніше бланшованою ріпчастою цибулею і залийте рибу приготовленим маринадом. Якщо розсіл не покриє оселедець в банку повністю, додайте заздалегідь кип'ячену воду.
Далі залийте оливкову чи рослинну олію зверху солоного оселедця і щільно закрийте банку. Після мінімум 24 години маринування можна відкривати оселедець пряного посолу і подавати з картопляним пюре, свіжими овочами та свіжим чорним хлібом. Смачного!
Випадкові рецепти