Листковий салат з оселедця, моркви з картоплею і буряком, який має назву "Оселедець під шубою" завжди користується попитом і популярністю на святкових столах. Адже готувати страву зовсім не складно, а барвистий і яскравий обід забезпечений.
Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти для майбутнього салату. Цілу рибу оселедця очистіть від шкірки і кісток. На обробній дошці наріжте тонкими пластами і помістіть в миску.
Далі відправте глибоку каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Покладіть в окріп буряк, моркву і картоплю і варіть до повної готовності овочів, але не забувайте, що для кожного овоча свій час для готовності. Багато ще відварюють буряк в окремій ємності, щоб не пофарбувати картоплю. Але це як ви вже вирішите. Відварені овочі очистіть від шкірки і натріть в окремі миски на самій великій тертці.
Виберіть досить глибоке блюдо, в якому будете формувати салат і покладіть першим шаром частину раніше натертої картоплі. Далі наріжте дрібними кубиками пласти оселедця і відправте частину в блюдо другим шаром.
Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Посипте невеликою частиною цибулі шар оселедця, а потім викладіть попередньо натерту на крупній тертці моркву. Далі укладіть в блюдо частину натертого на крупній тертці буряка.
Тепер в невеликій каструлі відваріть до крутого курячі яйця, потім охолодіть їх, очистіть від шкарлупи, відокремте жовтки від білків. Жовток і білок натріть на дрібній тертці в окремі піали. Потім викладіть на шар буряка частину натертого білка.
Далі рясно залийте все негустим майонезом (щоб краще просяк всі інгредієнти в мисці) і викладіть шар другої частини натертої картоплі.
Далі викладіть шматочки оселедця і посипте подрібненою ріпчастою цибулею. Потім покладіть шар натертої моркви, далі буряка і натертим на дрібній тертці білком.
Тепер знову рясно промажте все майонезом, притрусіть раніше натертим жовтком, прикрасьте попередньо вимитою і нашаткованою зеленою цибулею і подавайте оселедець під шубою до обіднього столу.
Випадкові рецепти