Укр
Рус
Прості салати Салати Російська кухня

Оселедець під шубою в формі риби

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

1470 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Оселедець під шубою в формі риби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Поширений в наших краях салат з інтригуючою назвою оселедець під шубою давно завоював свою популярність. Ситний, калорійний, поживний салат оселедець під шубою вже протягом багатьох років є окрасою будь-якого застілля. Апетитний оселедець в супроводі відварених овочів, приправлених майонезом - таке цікаве поєднання простих і доступних продуктів перетворює цей салат в оригінальне страву, якому завжди раді за столом. Існують різні способи приготування цієї страви, але все ж основний склад інгредієнтів залишається незмінним. Також господині експериментують і над способом подачі. До вашої уваги цікава інтерпретація цієї страви - оселедець під шубою у формі риби.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оселедець під шубою в формі риби" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи7.5 гр.
  • Калорії111 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В даному рецепті ми трохи відійдемо від класичного способу приготування, і навіть трохи змінимо традиційний набір продуктів. Для того, щоб приготувати оселедець під шубою, потрібно насамперед підготувати всі необхідні інгредієнти. І в першу чергу потрібно зайнятися овочами. Буряк і картоплю миємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Буряк готується набагато довше, ніж картопля, тому її краще покласти на дно каструлі.

Крок - 1
02

Варимо все це приблизно 30-40 хвилин, цього часу достатньо для картоплі, тому її виймаємо з каструлі. Деякі господині рекомендують періодично підливати в каструлю холодну воду, так буряк звариться швидше. Готовність перевіряємо ножем або виделкою, зварений буряк повинен бути м'яким.

Крок - 2
03

Поки відварені овочі остигають, можна обробити оселедець на філе. Взагалі-то можна купити вже готове філе, яке продається в будь-якому магазині, це значно заощадить ваш час.

Крок - 3
04

Також ставимо варитися яйця. Щоб вони приготувалися круто, вони повинні кипіти хвилин 7-10, після чого заливаємо їх холодною водою, щоб потім легко очистити від шкаралупи. Готові, можна приступати до основного процесу.

Крок - 4
05

Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в окрему ємність. Цибулю чистимо від лушпиння, дрібно шаткуємо і додаємо до оселедця.

Крок - 5
06

Також чистимо від шкірки яблука, вирізаємо серцевину і теж нарізаємо дрібними кубиками.

Крок - 6
07

Точно також ріжемо солоні огірки і кидаємо все це в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 7
08

Очищені від шкірки буряк і картоплю теж ріжемо на кубики, для зручності можна використовувати спеціальну сіточку для нарізування. Слід зазначити, що необхідно залишити трохи буряків і пару скибочкою яблука, які знадобляться нам пізніше.

Крок - 8
09

Яйця натираємо на крупній тертці. Після цього в миску з подрібненими інгредієнтами додаємо трошки солі і перцю, видавлюємо пару столових ложок лимона, додаємо майонез і все ретельно перемішуємо до однорідності.

Крок - 9
10

Тепер з цієї маси будемо формувати наш салат у формі риби. Для цього на тарілку викладаємо вміст, акуратно надаючи форму рибки. Після цього нарізаємо тоненькою соломкою буряк і викладаємо її зверху на салат у вигляді рибної луски.

Крок - 10
11

Також зі шматочків буряка і яблука робимо хвостик і плавники. З відвареного яєчного білка вирізаємо два шматочки, щоб зробити очі. Проявіть трохи креативу, і у вас на блюді буде лежати красива рибка, яку виявлять бажання спробувати всі присутні за столом. Салат оселедець під шубою у формі риби - прекрасний варіант додати фарб святкового або будь-якого іншого столу, трохи змінивши смачний салатик.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по флорентійськи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Обробляємо оселедець на філе - покроковий рецепт, фото 1 Обробляємо оселедець на філе 20 1 2 з 5 - детальніше -