Укр
Рус
Салати листкові Салати Російська кухня

Оселедець під шубою лінивий

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

1830 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Оселедець під шубою лінивий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо мені хтось скаже, що не любить закуску, що складається з оселедця і овочів, не повірю ніколи. Адже, не дарма ж жодне святкове застілля не обходиться без такої страви. Думаю, всім зрозуміло, що мова йде про оселедець під шубою. Цей салат воістину смачний і всіма улюблений, тому і рецептів його безліч, адже кожна господиня намагається його урізноманітнити і піднести в своїй варіації. Я ж хочу запропонувати страву оселедець під шубою лінивий. Ну, думаю ви ж не будете думати, що лінивий, тому, що рецепт для ледачих, аж ніяк, просто трохи спрощений варіант.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оселедець під шубою лінивий" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії116 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як вже говорилося, в цьому рецепті трохи менше проблем. Так, власне, що найбільше займає часу в процесі приготування відомого салату, звичайно ж оселедець. Адже, щоб його розібрати і видалити кісточки, все-таки потрібно чимало часу. Тому, для того, щоб трохи собі полегшити задачу, можна придбати в магазині не цілий оселедець, а готове філе.

Крок - 1
02

Таким чином, нам залишиться тільки подрібнити оселедець, адже філе вже очищено. Так що беремо філе оселедця, ріжемо тонкими смужками, а потім ріжемо дрібними кубиками.

Крок - 2
03

Як і зазвичай, наша страва не обійдеться без овочів. Але в нашому варіанті ми будемо готувати без звичного всім буряка. Помістимо в каструлю велику моркву і середнього розміру картоплю, заливаємо водою і трохи присоливши, відправляємо на плиту. Відварюємо овочі до готовності і охолоджуємо.

Крок - 3
04

Ще нам знадобляться варені яйця, тому попередньо їх відварюємо і поміщаємо в холодну воду, щоб легше було очистити від шкаралупи.

Крок - 4
05

Тепер очищаємо від лушпиння цибулю і дрібно шаткуємо, змащуємо буквально чайною ложкою оливкової олії.

Крок - 5
06

Якщо в традиційному варіанті відомої страви немає огірків, то в нашому рецепті в обов'язковому порядку присутні мариновані огірки. Огірочки середнього розміру за допомогою гострого ножа нарізаємо дрібними кубиками.

Крок - 6
07

Зварені і охолоджені яйця чистимо від шкаралупи і тремо на крупній тертці.

Крок - 7
08

Так само очищаємо від шкірки зварені моркву і картоплю.

Крок - 8
09

Тепер залишилося приготувати для нашого салату заправку. Для цього кладемо в глибоку миску майонез, вливаємо туди ж натуральний йогурт, посипаємо трохи сіллю і перцем, перемішуємо ретельно в однорідну суміш.

Крок - 9
10

Тепер давайте приступимо до безпосереднього приготування салату. У глибоку миску викладаємо нарізаний кубиками оселедець.

Крок - 10
11

Зверху присипаємо подрібненою цибулею, а потім поливаємо майонезом з йогуртом, розмазуємо ложкою по всій поверхні.

Крок - 11
12

Потім тремо на крупну тертку варену моркву, а за нею картоплю.

Крок - 12
13

Знову змащуємо майонезно-йогуртовою сумішшю. Після цього кладемо нарізані огірки, зверху яких - терті крупно варені яйця. До речі, яєчні білки тремо окремо від жовтків.

Крок - 13
14

Ну, ось і все, оселедець під шубою лінивий готовий. Залишилося прикрасити страву гілочкою зелені і сміливо можна подавати до столу.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вареники з квашеною капустою - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з квашеною капустою 85 4 3 з 5 - детальніше -
Казахські манти з гарбузом - покроковий рецепт, фото 1 Казахські манти з гарбузом 90 5 4 з 5 - детальніше -
Рибні котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети з судака 45 4 3 з 5 - детальніше -