У будь-якої господині своє бачення про чергування і наявності шарів в cалатику Оселедець під шубою. Тим не менш, часто не змінюється склад продуктів в цій страві. У даній варіації салату під шубою за класичним рецептом присутні незамінні продукти: оселедець, буряк, картопля і морква.
В першу чергу потрібно підготувати основний інгредієнт цієї страви оселедець. Якщо будете використовувати рибу запаяну і вже порізану часточками, то просто перевірте на наявність залишихся кісточок. А якщо купите цілу рибу, то зніміть з неї шкірку, видаліть хребет і дрібні кісточки, а потім наріжте пластами і викладіть на блюдо, щоб пішов зайвий жир.
Далі досить великого розміру буряк замотайте у фольгу, покладіть на деко і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте до повної готовності овоча, приблизно 35 хвилин. Потім охолодіть запечений буряк, натріть на самій великій тертці і відставте на час в сторону.
Неглибоку каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в каструлю помиту картоплю і моркву і відварюйте до повної готовності, близько 35 хвилин. Потім викладіть готові овочі на тарілку і залиште охолоджуватися.
В іншу каструлю з окропом відправте курячі яйця і варіть приблизно 13 хвилин, до стану круто. Потім викладіть зварені яйця в холодну воду, охолодіть і очистіть від шкаралупи.
Тепер покладіть пласти оселедця на обробну дошку, наріжте дрібними кубиками, а потім відправте в глибоку миску. Очистіть від лушпиння цибулю, наріжте маленькими квадратами і засипте в миску до риби. Сюди ж додайте заздалегідь вимиту і нашатковану зелень кропу і ретельно все перемішайте.
Далі почнемо формування самого салату. Для цього на тарілку розмістіть форму для формування салату, укладіть в неї першим шаром заздалегідь очищену від шкірки і натерту на крупній тертці картоплю, трохи посоліть.
Наступним шаром викладіть раніше підготовлену суміш оселедця з цибулею і розрівняйте акуратно ложкою по всій формі. Потім покладіть шар попередньо очищеної від шкірки і натертої на тертці відвареної моркви, присоліть.
Потім викладіть раніше натертий буряк, посоліть і покладіть шар натертого буряку змішаного вже з великою кількістю майонезу. Рівномірно розрівняйте овочі по формі, щоб сформувалася красива страва.
Далі прикрасьте верхній шар натертим на дрібній тертці або продавленим через сито курячим білком і жовтком (бажано їх відокремити) і гілочкою кропу. Зніміть форму з салату подавайте готовий оселедець під шубою за класичним рецептом до святкового столу
Випадкові рецепти