Хочемо вам запропонувати рецепт смачного малосольного оселедця, маринованого в оливковій олії. Оселедець дуже смачний, і якщо хтось ще не зробив таку рибку, рекомендуємо спробувати рецепт.
Є багато способів засолу оселедця, які відрізняються в основному від кількості солі, посуду, температури, манери додавання солі, ну і від використання спецій. Так само посол відрізняється тим, яку ємність використовуєте. Наприклад, бочковий, баночний посол. Існує посол простий - засипається тільки сіль зі спецій і іноді антисептики, щоб продовжити термін зберігання. Спеціальний - в такому випадку ще додається цукор. Ну і пряний - використовуються спеції і приправи. Отже, придбайте філе оселедця (або ж рибу і відокремте філе самі) і займіться приготуванням малосольного оселедця.
Філе оселедця зазвичай вже солоне, тому перед приготуванням цієї страви промийте рибу холодною водою. Покладіть філе оселедця в глибоку миску і залийте холодною водою, залиште приблизно на 2-3 години. Щоб добре вимочити рибу, поміняйте через час воду. Час замочування залежить від того, наскільки солоний оселедець.
Потім злийте оселедець з води і ретельно висушіть його паперовим рушником. Потім викладіть оселедець на кухонну дошку і наріжте невеликими рівномірними шматочками. Покладіть скибочки оселедця в глибоку миску.
Потім очистіть від лушпиння, покладіть на кухонну дошку і наріжте тонкими пір'ями ріпчасту цибулю. Надішліть подрібнену цибулю в миску з рибою.
Додайте так само в миску рослинне або оливкове масло, свіжовичавлений лимонний сік, чорний мелений перець і ретельно перемішайте.
Далі перекладіть підготовлений оселедець в маринаді разом з цибулею в чисту (можна простерилізувати попередньо) банку, закрийте щільно ємність кришкою і відправте в холодильник приблизно на 3 дні. Через 3 дні (або навіть трохи раніше) оселедець малосольний буде готовий і його можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного.
Випадкові рецепти