Оселедець з журавлиною і цибулею-пореєм - прекрасна композиція смаків, солона риба врівноважується солодкою журавлиною, а винний оцет робить розсіл не дуже жирним.
Цей оселедець точно сподобається всій вашій родині, тому швидше приступайте до його приготування. Отже, для початку ретельно очистіть і звільніть оселедець від кісточок. Потім викладіть підготовлене філе оселедця в глибоку миску. Далі залийте оселедець молоком (не дуже високої жирності) і водою в співвідношенні 1: 1. Залиште рибу постояти в рідині приблизно 2 години, щоб вона вбралася, час замочування залежить від солоності оселедця.
Тим часом добре вимийте і наріжте тонкими шматочками цибулю порей. Потім відправте цибулю в сковорідку і обсмажте на розжареній олії, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини.
Додайте до цибулі-порею журавлину, обсмажте все це кілька хвилин, перемішуючи. Потім додайте в сковороду оцет, масло, приправте трохи сіллю, і томіть вміст деякий час.
Тепер засипте в сковорідку цукор і чебрець і, постійно помішуючи, готуйте розсіл близько 2-3 хвилин, потім дайте йому повністю охолонути. Коли розсіл буде ще теплий, спробуйте на смак, чи хороший він. Смак залежить від якості оцту і журавлини.
Шматки раніше вимоченого і трохи просушеного оселедця наріжте на обробній дошці невеликими шматочками і перекладіть їх щільно в банку. На оселедець викладіть цибулю-порей з журавлиною (обсмажену раніше на сковороді), викладіть в декілька шарів, останній шар повинен бути цибуля-порей з журавлиною.
Нарешті, залийте в банку розсіл з цибулі-порею і журавлини так, щоб останній шар був залитий повністю маринадом. Потім закрийте щільно банку і поставте на певний час холодильник. Такий оселедець хе по-корейськи обов'язково призведе в захват ваших гостей або навіть просто сподобається сім'ї на вечерю з картопляним пюре. Смачного!
Випадкові рецепти