Укр
Рус
Омлет Другі страви Італійська кухня

Омлет зі шпинатом

( 4.9524 4 521 21 оцінка)

2261 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Омлет зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Відмінний рецепт здорового сніданку, який ви обов'язково оціните. Особливо ті, хто підтримує форму.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Омлет зі шпинатом" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири38.6 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії385 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку, зручну ємність розбийте по черзі яйця, залийте трохи кип'яченої, теплої води, посоліть і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Збийте ретельно яєчну суміш за допомогою дерев'яної ложки або використавши блендер чи міксер, до однорідної рідкої маси.

Крок - 2
03

Потім помістіть неглибоку, антипригарну сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію (можна використовувати і рослинну, кому як подобається, але пам'ятаємо, що оливкова більш ароматна) і добре розігрійте.

Крок - 3
04

Далі киньте в гаряче масло очищений від лушпиння і видавлений через часникодавку часник (можна подрібнити іншим будь-яким для вас способом).

Крок - 4
05

Свіжий шпинат промийте під холодною проточною водою, досить крупно наріжте і відправте в сковорідку до присмаженого часнику. Обсмажуйте хвилини дві, постійно помішуючи.

Крок - 5
06

Потім присоліть трохи присмажений шпинат, ще раз добре перемішайте і викладіть на мілку тарілку.

Крок - 6
07

Поверніть сковороду на плиту, покладіть в неї вершкове масло і розтопіть на слабкому вогні. Повільно залийте в розтоплене масло яєчну суміш і за допомогою кухонної лопатки розподіліть її по всьому дну, для рівномірного просмаження.

Крок - 7
08

Закрийте сковорідку кришкою і залиште томитися на повільному вогні кілька хвилин.

Крок - 8
09

Потім відкрийте ємність і покладіть поверх одного боку утвореного яєчного млинця раніше нашаткований шпинат.

Крок - 9
10

Далі усипте по всьому омлету подрібнений сир фета, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за допомогою кухонної лопатки загорніть одну частину яєчного млинця на другу, утворивши так званий півмісяць.

Крок - 10
11

Знову закрийте сковорідку кришкою і запікайте страву ще близько однієї хвилини. Але не перетримуйте зазначеного часу, омлет може підгоріти. Далі акуратно викладіть готовий омлет зі шпинатом на тарілку, прикрасьте гілочкою петрушки і подавайте з тостами і свіжими помідорами.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Печінка куряча - покроковий рецепт, фото 1 Печінка куряча 45 6 2 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Форшмак - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак 45 4 2 з 5 - детальніше -
Штрудель з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з яблуками 30 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Ферганський плов - покроковий рецепт, фото 1 Ферганський плов 60 6 3 з 5 - детальніше -
Багет по госту - покроковий рецепт, фото 1 Багет по госту 80 1 3 з 5 - детальніше -
Плюшка з готового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка з готового тіста 55 3 3 з 5 - детальніше -