Відмінний рецепт здорового сніданку, який ви обов'язково оціните. Особливо ті, хто підтримує форму.
У глибоку, зручну ємність розбийте по черзі яйця, залийте трохи кип'яченої, теплої води, посоліть і приперчіть чорним меленим перцем.
Збийте ретельно яєчну суміш за допомогою дерев'яної ложки або використавши блендер чи міксер, до однорідної рідкої маси.
Потім помістіть неглибоку, антипригарну сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію (можна використовувати і рослинну, кому як подобається, але пам'ятаємо, що оливкова більш ароматна) і добре розігрійте.
Далі киньте в гаряче масло очищений від лушпиння і видавлений через часникодавку часник (можна подрібнити іншим будь-яким для вас способом).
Свіжий шпинат промийте під холодною проточною водою, досить крупно наріжте і відправте в сковорідку до присмаженого часнику. Обсмажуйте хвилини дві, постійно помішуючи.
Потім присоліть трохи присмажений шпинат, ще раз добре перемішайте і викладіть на мілку тарілку.
Поверніть сковороду на плиту, покладіть в неї вершкове масло і розтопіть на слабкому вогні. Повільно залийте в розтоплене масло яєчну суміш і за допомогою кухонної лопатки розподіліть її по всьому дну, для рівномірного просмаження.
Закрийте сковорідку кришкою і залиште томитися на повільному вогні кілька хвилин.
Потім відкрийте ємність і покладіть поверх одного боку утвореного яєчного млинця раніше нашаткований шпинат.
Далі усипте по всьому омлету подрібнений сир фета, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за допомогою кухонної лопатки загорніть одну частину яєчного млинця на другу, утворивши так званий півмісяць.
Знову закрийте сковорідку кришкою і запікайте страву ще близько однієї хвилини. Але не перетримуйте зазначеного часу, омлет може підгоріти. Далі акуратно викладіть готовий омлет зі шпинатом на тарілку, прикрасьте гілочкою петрушки і подавайте з тостами і свіжими помідорами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти