Омлет з помідорами та болгарським перцем - дуже смачна і швидка в приготуванні страва. Цей рецепт виручить, коли потрібно нагодувати сім'ю, але абсолютно немає часу на підготовку.
Ріпчасту цибулю наріжте максимально дрібними шматочками і викладіть в глибоку миску.
Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Видаліть плодоніжки і насіння. Розріжте м'якоть навпіл і наріжте дрібними кубиками. Додайте до цибулі і перемішайте.
Вимийте, просушіть і подрібніть петрушку. У омлет можна додати свіжий кріп, базилік або іншу зелень за смаком. Більшу половину петрушки всипте до овочів.
Ретельно вимийте яйця під проточною водою з дезінфікуючим засобом. Вбийте в миску з овочами. Щоб уникнути попадання в страву шкаралупи, розбивайте яйця в окрему ємність, а потім додавайте в загальну миску. Поперчіть, посоліть масу і перемішайте вилкою до однорідного стану.
Поставте сковороду на плиту на середній вогонь і налийте в неї оливкову олію. Кондитерським пензликом або нахиляючи сковороду в різні боки, розподіліть олію по всій поверхні. Якщо ви любите омлет товстіший, візьміть сковороду з високими бортиками і виливайте всю суміш одразу.
Щоб отримати тонкий омлет, візьміть посудину для млинців. Розділіть масу на 2 частини і обсмажуйте в 2 підходи. У розігріту жаровню вилийте яєчно-овочеву суміш. Обсмажуйте 2-3 хвилини.
Посипте натертим на крупній тертці сиром і акуратно складіть омлет вдвічі. Обсмажте ще 2 хвилини і зніміть з вогню. Викладіть страву на блюдо, посипте петрушкою і подавайте зі свіжими овочами. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти