У вас все частіше вранці виникає питання, що б придумати на сніданок для всієї родини? Тоді ви забули або просто не знали про таку чудову страву, як омлет. Хоча, повірити в незнання просто нереально. Хоч напевно навряд чи хто може сказати, звідки і коли прийшла до нас цю чудову страву, але багато хто вносить в рецептуру свої корективи, тому і різновидів більш, ніж достатньо. Єдине, що залишається незмінним - це, звичайно, яйця. Готується ця страва різними способами і з різними начинками, але ми вам запропонуємо відмінний варіант живильного сніданку для всіх членів сім'ї - омлет з молоком на сковороді, який із задоволенням будуть уплітати навіть дітки.
Єдина порада - не кладіть в ваш омлет що попало, краще покладайтеся на смак досвідчених кулінарів і користуйтеся класикою цієї страви. Готується ця страва дуже швидко, що, власне і підкуповує, особливо тих, хто вранці дуже поспішає, а смачний і корисний сніданок просто необхідний, щоб зарядити на весь день організм енергією і необхідними калоріями. До речі, омлет з молоком на сковороді - страва, яка може стати невід'ємною частиною раціону не тільки для тих, хто стежить за фігурою, а й людей, що активно займаються спортом. Яким би чином не готувався омлет, головна запорука успіху - вибір свіжих і якісних яєць. Перед тим, як приступити до приготування, дістаємо яйця з холодильника, щоб підігріти до кімнатної температури. Отже, яйця розбиваємо в глибоку посудину, посипаємо сіллю і злегка збиваємо.
Потім тоненькою цівкою вливаємо молоко і за допомогою вінчика добре збиваємо яйця з молоком в пишну однорідну масу.
Твердий сир тремо на крупну тертку і додаємо в миску зі збитими яйцями, змішуємо.
Тепер ставимо на плиту сковорідку, краще чавунну, хоча можна взяти і з антипригарним покриттям, головне, щоб посуд для смаження омлету був сухим.
У сковорідку вливаємо олію і розігріваємо, адже яєчно-молочну масу краще викладати в гарячу сковороду, щоб вона не прилипала до посуду. Але далі смажимо омлет на слабкому вогні, щоб рівномірно пропікався, а не підгорав.
Вливаємо на сковорідку приготовлену суміш яєць на молоці у вигляді млинчика, підсмажуємо і загортаємо його на край сковорідки.
Далі знову на порожній простір сковороди наливаємо масу, трохи підсмажуємо і всередину цього млинчика загортаємо попередній і підсмажуємо до рум'яності. Готовий омлет, смажений рулетом, викладаємо на тарілку, розрізаємо навпіл і посипаємо нарізаною зеленню кропу. Подавати можна зі свіжими помідорами чи улюбленим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти