Омлет з кабачків - легка, але поживна страва, яка добре насичує і при цьому підходить для кето-дієти. У рецепті немає нічого, крім кабачків, яєць і спецій, але омлет виходить соковитим і апетитним. Це один з кращих варіантів ситного і корисного сніданку.
Кабачок (у нас цукіні) вимийте, просушіть і натріть на крупній тертці.
Тертий кабачок перекладіть в сито або друшляк, посоліть і перемішайте. Незабаром виділиться сік. Постарайтеся віджати з кабачка якомога більше вологи. Для цього тисніть на овоч рукою або лопаткою. Після цього залиште кабачок стікати і займіться іншими інгредієнтами омлету.
Курячі яйця вимийте, просушіть і розбийте в миску. Злегка збийте їх вінчиком, щоб суміш стала однорідною. Всипте туди сіль і перець за смаком і знову перемішайте вінчиком.
Додайте в яєчну масу віджатий кабачок і перемішайте до однорідності. Якщо кабачок старий і жорсткий, бажано перед додаванням в яйця протушкувати його до м'якості на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії і остудити. З молодим кабачком нічого додатково робити не потрібно (хіба що за бажанням).
У сковороді на слабкому вогні розігрійте трохи рослинного масла (у нас оливкове) і викладіть туди порцію яєчно-кабачкової суміші. Найзручніше це робити ополоником.
Рівномірно розподіліть кабачок по всьому об'єму коржа і смажте омлет до рум'яності з обох сторін.
Готовий омлет з кабачків викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру, а потім перекладіть на блюдо.
Таким же чином посмажте інші омлети. За бажанням можна покласти зверху на вже підсмажену сторону скибочку тостового сиру і хліба, щоб вийшли гарячі бутерброди з омлетом з кабачків. Це простий, швидкий, оригінальний і смачний сніданок. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти