Омлет - страва, що прийшла до нас із Франції. Найчастіше її подають на сніданок. Традиційно готується з перемішаних яєць, солі і перцю, які обсмажують на вершковому маслі. Але, якщо додати копчений бекон, сир та інші інгредієнти, ця страва стане цікавішою, ситною і смачною.
Виберіть сковорідку, на якій будете готувати омлет. Вона повинна бути чистою і сухою. Поставте її на плиту і включіть маленький вогонь. Киньте на дно сковороди невелику кількість вершкового масла, нехай потихеньку плавиться.
Візьміть шматочок ароматного копченого бекону і гострим ножем наріжте його на кухонній дошці тонкими пластинками. У розігріте масло рівномірно розкладіть нарізаний бекон по дну сковороди, нехай трохи підрум'яниться на маленькому вогні.
Поки смажиться бекон, вам треба вибрати ріпчасту цибулю середньої величини, очистити її від лушпиння і сполоснути під холодною водою. На кухонній дошці наріжте цибулину тонкими півкільцями і відправте її в сковорідку з беконом. Ретельно перемішайте, щоб півкільця цибулі розділилися між собою. Нехай готується далі.
Тим часом, підготуйте гриби. Для цієї страви краще всього використовувати печериці. Почистіть їх і сполосніть під проточною водою. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Якщо гриби не великі, розріжте кожен на чотири частини. Киньте їх в сковорідку з беконом і цибулею, перемішайте і залиште готуватися.
Далі вам знадобиться стиглий і смачний помідор. Помийте його і наріжте гострим ножем на кухонній дошці невеликими пластинками. Так само відправте подрібнений овоч в сковорідку. Посоліть за смаком і, періодично помішуючи, готуйте ще кілька хвилин.
Тепер потрібен найголовніший інгредієнт в омлеті - яйця. Розбийте по одному потрібну кількість яєць в окрему миску, ретельно їх розмішайте виделкою або за допомогою вінчика. Залийте вміст сковороди яєчною сумішшю рівномірно по всьому периметру.
Візьміть твердий сир, який легко плавиться, наріжте його тонкими пластинками. Рівномірно викладіть пластинки сиру на яйця. Пір'я зеленої цибулі сполосніть під водою і наріжте тонкими кільцями. Насипте подрібнену цибулю поверх сиру. Накрийте сковорідку з омлетом кришкою і готуйте, поки не розплавиться сир. Готовий омлет з беконом і сиром зніміть з вогню. Розділіть на порції і подавайте до столу гарячим. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти