Укр
Рус
Омлет Другі страви Болгарська кухня

Омлет з беконом і сиром

( 4.9268 4 541 41 оцінка)

2967 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Омлет з беконом і сиром - покроковий рецепт, фото 1

опис

Омлет - страва, що прийшла до нас із Франції. Найчастіше її подають на сніданок. Традиційно готується з перемішаних яєць, солі і перцю, які обсмажують на вершковому маслі. Але, якщо додати копчений бекон, сир та інші інгредієнти, ця страва стане цікавішою, ситною і смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Омлет з беконом і сиром" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Виберіть сковорідку, на якій будете готувати омлет. Вона повинна бути чистою і сухою. Поставте її на плиту і включіть маленький вогонь. Киньте на дно сковороди невелику кількість вершкового масла, нехай потихеньку плавиться.

Крок - 1
02

Візьміть шматочок ароматного копченого бекону і гострим ножем наріжте його на кухонній дошці тонкими пластинками. У розігріте масло рівномірно розкладіть нарізаний бекон по дну сковороди, нехай трохи підрум'яниться на маленькому вогні.

Крок - 2
03

Поки смажиться бекон, вам треба вибрати ріпчасту цибулю середньої величини, очистити її від лушпиння і сполоснути під холодною водою. На кухонній дошці наріжте цибулину тонкими півкільцями і відправте її в сковорідку з беконом. Ретельно перемішайте, щоб півкільця цибулі розділилися між собою. Нехай готується далі.

Крок - 3
04

Тим часом, підготуйте гриби. Для цієї страви краще всього використовувати печериці. Почистіть їх і сполосніть під проточною водою. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Якщо гриби не великі, розріжте кожен на чотири частини. Киньте їх в сковорідку з беконом і цибулею, перемішайте і залиште готуватися.

Крок - 4
05

Далі вам знадобиться стиглий і смачний помідор. Помийте його і наріжте гострим ножем на кухонній дошці невеликими пластинками. Так само відправте подрібнений овоч в сковорідку. Посоліть за смаком і, періодично помішуючи, готуйте ще кілька хвилин.

Крок - 5
06

Тепер потрібен найголовніший інгредієнт в омлеті - яйця. Розбийте по одному потрібну кількість яєць в окрему миску, ретельно їх розмішайте виделкою або за допомогою вінчика. Залийте вміст сковороди яєчною сумішшю рівномірно по всьому периметру.

Крок - 6
07

Візьміть твердий сир, який легко плавиться, наріжте його тонкими пластинками. Рівномірно викладіть пластинки сиру на яйця. Пір'я зеленої цибулі сполосніть під водою і наріжте тонкими кільцями. Насипте подрібнену цибулю поверх сиру. Накрийте сковорідку з омлетом кришкою і готуйте, поки не розплавиться сир. Готовий омлет з беконом і сиром зніміть з вогню. Розділіть на порції і подавайте до столу гарячим. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -
Салат з м’ясом "Натхнення" - покроковий рецепт, фото 1 Салат з м’ясом "Натхнення" 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

торт Мурашник - покроковий рецепт, фото 1 торт Мурашник 90 7 4 з 5 - детальніше -
Стейк з телятини на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з телятини на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -