Омлет класичний - легка в приготуванні страва і ідеальний сніданок для всієї родини. У цьому рецепті ми пропонуємо зробити омлет з овочами. Вийде смачна, ситна і при цьому низьковуглеводна страва, яка в першу чергу підійде тим, хто стежить за фігурою або сидить на дієті для схуднення.
Підготуйте інгредієнти для омлету. Овочі (морква, перець, помідори, зелена цибуля) і яйця вимийте і висушіть. Лук-шалот очистіть від лушпиння.
Болгарський перець (червоний і жовтий) наріжте тонкою соломкою.
Моркву очистіть від шкірки і теж наріжте тонкою соломкою. Цибулю-шалот наріжте тонкими слайсами.
Помідори-чері розріжте навпіл. Розігрійте на сковороді рослинне масло і злегка припустіть на ньому нарізану цибулю-шалот.
Додайте до цибулі подрібнені соломкою моркву і обидва види болгарського перцю. Помішуючи, смажте овочі до м'якості.
Яйця розбийте в миску і збийте виделкою до однорідності. Посоліть, поперчіть за смаком і перемішайте.
На окремій сковороді на невеликому вогні розтопіть вершкове масло і вилийте туди яєчну масу.
Коли овочі на іншій сковорідці стануть м'якими, приправте їх сіллю і перцем.
Тим часом омлет повинен схопитися, але все ще залишатися м'яким і податливим.
Перекладіть його на тарілку і викладіть на одну половинку підсмажену овочеву суміш. Накрийте овочі другою половинкою яєчного «млинчика».
Омлет класичний готовий. Подавайте його зі свіжою зеленню і помідорами. Це проста і швидка в приготуванні, але при цьому смачна і корисна страва, яка добре насичує і дає сили на весь день.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти