Укр
Рус
Салати овочеві Салати Російська кухня

Олів’є зі сметаною

( 4.8125 4 516 16 оцінок)

2015 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Олів’є зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Як тільки салат «Олів'є» з'явився, його фірмовою заправкою вважається майонез, і це не обговорюється. Але, на сьогоднішній день багато хто почав дотримуватися дієти, намагатися вживати більш легку їжу, у всякому разі поменше майонезу. Ось тут і виникло питання, чому ж замінити в улюбленому салаті стандартну заправку. Звичайно, тут кожен може виходити зі своїх смакових пристрастей, але думаю, вас зацікавить варіант - сметана. Олів'є зі сметаною має ніжний вершковий смак, в який сметана вносить свою родзинку, при цьому анітрохи не змінюючи звичного смаку незмінного салату.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Олів’є зі сметаною" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи11.1 гр.
  • Калорії116 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В окрему ємність помістіть майонез зі сметаною. Перемішайте виделкою або вінчиком.

Крок - 1
02

Картоплю почистіть і промийте. Наріжте її на кубики середнього розміру.

Крок - 2
03

Поставте на плиту каструлю з невеликою кількістю води, дайте їй закипіти. В окріп покладіть нарізану картоплю, присоліть і варіть до готовності. Але не переваріть картоплю, щоб вона не розвалилася в салаті, вона повинна тримати форму. Готову картоплю вийміть з води, перекладіть в іншу ємність і дайте їй охолонути.

Крок - 3
04

Візьміть морквину середнього розміру. Очистіть від шкірки і промийте під проточною водою. Наріжте кубиками, пропорційними з картоплею.

Крок - 4
05

На плиту поставте невелику каструлю. Налийте в неї достатню кількість води, щоб вона покрила моркву в процесі варіння. Дайте воді закипіти і опустіть в неї нарізану моркву. Трошки посоліть. Варіть на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин, в залежності від розміру, до готовності. На готовність можете перевірити, проткнув шматочок морквини ножем. Готову моркву вийміть з води і остудіть.

Крок - 5
06

Візьміть велику миску. Перекладіть в неї відварену картоплю і моркву, також додайте консервований зелений горошок. (Ви можете також використовувати і свіжий горошок, попередньо відкривши, в підсоленій воді, смак салату трохи зміниться, але буде не менш смачним.) Перемішайте.

Крок - 6
07

До овочів додайте соус, майонез зі сметаною, ретельно перемішайте. Спробуйте, по необхідності додайте сіль, для пікантності можете приправити чорним меленим перцем.

Крок - 7
08

Накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою. Поставте в холодильник на пару годин. Коли салат настоїться, перекладіть його в салатницю і подавайте на стіл. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пельмені з бульйоном - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з бульйоном 60 6 4 з 5 - детальніше -
Чанахи з курки - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з курки 75 6 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе у фользі в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе у фользі в духовці 40 4 3 з 5 - детальніше -
Швидка мусака - покроковий рецепт, фото 1 Швидка мусака 50 3 3 з 5 - детальніше -