Як тільки салат «Олів'є» з'явився, його фірмовою заправкою вважається майонез, і це не обговорюється. Але, на сьогоднішній день багато хто почав дотримуватися дієти, намагатися вживати більш легку їжу, у всякому разі поменше майонезу. Ось тут і виникло питання, чому ж замінити в улюбленому салаті стандартну заправку. Звичайно, тут кожен може виходити зі своїх смакових пристрастей, але думаю, вас зацікавить варіант - сметана. Олів'є зі сметаною має ніжний вершковий смак, в який сметана вносить свою родзинку, при цьому анітрохи не змінюючи звичного смаку незмінного салату.
В окрему ємність помістіть майонез зі сметаною. Перемішайте виделкою або вінчиком.
Картоплю почистіть і промийте. Наріжте її на кубики середнього розміру.
Поставте на плиту каструлю з невеликою кількістю води, дайте їй закипіти. В окріп покладіть нарізану картоплю, присоліть і варіть до готовності. Але не переваріть картоплю, щоб вона не розвалилася в салаті, вона повинна тримати форму. Готову картоплю вийміть з води, перекладіть в іншу ємність і дайте їй охолонути.
Візьміть морквину середнього розміру. Очистіть від шкірки і промийте під проточною водою. Наріжте кубиками, пропорційними з картоплею.
На плиту поставте невелику каструлю. Налийте в неї достатню кількість води, щоб вона покрила моркву в процесі варіння. Дайте воді закипіти і опустіть в неї нарізану моркву. Трошки посоліть. Варіть на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин, в залежності від розміру, до готовності. На готовність можете перевірити, проткнув шматочок морквини ножем. Готову моркву вийміть з води і остудіть.
Візьміть велику миску. Перекладіть в неї відварену картоплю і моркву, також додайте консервований зелений горошок. (Ви можете також використовувати і свіжий горошок, попередньо відкривши, в підсоленій воді, смак салату трохи зміниться, але буде не менш смачним.) Перемішайте.
До овочів додайте соус, майонез зі сметаною, ретельно перемішайте. Спробуйте, по необхідності додайте сіль, для пікантності можете приправити чорним меленим перцем.
Накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою. Поставте в холодильник на пару годин. Коли салат настоїться, перекладіть його в салатницю і подавайте на стіл. Смачного.
Випадкові рецепти