Ситний, новорічний салат до свята - готуй і насолоджуйся! Як правило, кожна господиня має свій рецепт приготування салату олів'є. Це відноситься і до інгредієнтів, і порційності. Я хочу запропонувати рецепт олів'є з яловичиною, який робить цей рецепт одним з найкращих.
Ретельно помийте картоплю під холодною водою, щоб видалити будь-який пісок або бруд. Очистіть від шкірки моркву. У велику каструлю налийте воду, покладіть в неї картоплю і моркву і поставте на середній вогонь.
Покладіть курячі яйця в невеликий сотейник і залийте холодною водою. Помістіть сотейник на середній вогонь. Дайте яйцям закипіти, накрийте кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Готуйте близько 15 хвилин, потім витягніть відварені яйця і покладіть в крижану воду, щоб повністю охололи і краще очищалися від шкаралупи. Відставте на час в сторону.
Як тільки вода з картоплею та морквою закипить, додайте в неї яловичину. Морква повинна варитися близько 35 хвилин. Вона повинна стати м'якою, але не розвалюватися. Яловичина повинна бути в киплячій воді близько 25 хвилин. Картопля займе найбільше часу для варіння, тому спостерігайте, але не переваріть. Відварені овочі та яловичину викладіть на тарілки і дайте охолонути.
Далі на обробній дошці наріжте кільцями моркву. Очистіть і наріжте картоплю на невеликі шматочки. Відварену яловичину викладіть на кухонну дошку і наріжте дрібними кубиками.
Потім очистіть від лушпиння червону цибулю і дрібно наріжте. Викладіть на обробну дошку мариновані огірки і наріжте невеликими шматками.
Також наріжте дрібними квадратами раніше відварені і очищені від шкаралупи курячі яйця.
Змішайте всі нарізані продукти у великій мисці, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем. Додайте досить багато майонезу (краще, коли використовуєте домашнього приготування) і ретельно ще раз все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Готовий салат олів'є з яловичиною викладіть красиво на блюдо (в разі потреби скориставшись формою для формування салату), прикрасьте улюбленою зеленню, свіжої петрушкою і оливками. Подавайте страву охолодженою.
Випадкові рецепти