Що може бути смачніше салату олів'є. Ця традиційна страва завжди асоціюється зі святом. Знайомий нам салат спробуємо урізноманітнити новими інгредієнтами. Замість ковбаси або м'яса використовуємо варену рибу і приготуємо олів'є з сьомгою.
Як і для традиційного олів'є нам знадобляться варені овочі. Миєму картоплю, моркву і відварюємо до готовності. Витягуємо з води, охолоджуємо і чистимо від шкірки. Спочатку нарізаємо картоплю часточками уздовж, потім нарізаємо невеликими кубиками.
Тепер візьмемося за моркву. Так само нарізаємо її невеликими кубиками. Морква дасть колір і трохи солодощів нашому салату.
У глибоку миску висипаємо наші порізані овочі. Отже, початок нашого олів'є покладено.
Солодкувата морква відтінить яблуко. Сорт краще вибрати з приємною кислинкою. Яблуко очищаємо від шкірки, перерізуємо навпіл і видаляємо серцевину. Так само, як і овочі нарізаємо невеликими кубиками.
Цибулю-порей миємо й очищаємо. Дрібно нарізаємо. Можна замінити її зеленою цибулею, вона теж відмінно підійде нашому салату.
Яблуко і моркву додаємо в миску до решти інгредієнтів. Уже виходить чудова палітра. Тут і зелений, білий і помаранчевий. Уже створює святковий настрій.
Далі основа нашої страви. Беремо філе охолодженої сьомги і відварюємо до готовності. Даємо йому охолонути і очищаємо від шкури. Підготовлене філе теж нарізаємо кубиками. Ніжно-рожевий додасть колориту нашому салату. Так що, відправляємо його в миску.
І куди ж без горошку. Скористаємося готовим консервованим зеленим горошком. Краще вибрати ніжний, з мозкових сортів, перевіреного вами виробника. Висипаємо його в миску.
Як бачите, в це олів'є не входять яйця і солоні огірки. Тому, наступним важливим кроком буде приготування соусу-заправки. Можна банально скористатися майонезом, але ж у нас, не зовсім звичайне олів'є. Значить і соус буде трохи змінений. У миску до нашого майонезу ми додамо несолодкий йогурт, можна нежирну сметану, сіль і мелений чорний перець. Все добре перемішати. Заправка готова.
У миску до нашого салату додаємо соус і добре перемішаємо. Даємо настоятися 10 хвилин, щоб наші делікатні, і такі на перший погляд незвичні інгредієнти, поєднувалися.
Беремо гарну салатницю і перекладаємо туди наше олів'є з сьомгою. Зверху прикрасимо гілочками петрушки і можна подавати салат до столу. І нехай цей звичний салат, з не зовсім звичайним смаком, стане приємним сюрпризом для ваших рідних і гостей.
Випадкові рецепти