Укр
Рус
Прості салати Салати Казахська кухня

Олів’є з сьомгою

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

1968 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Олів’є з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Що може бути смачніше салату олів'є. Ця традиційна страва завжди асоціюється зі святом. Знайомий нам салат спробуємо урізноманітнити новими інгредієнтами. Замість ковбаси або м'яса використовуємо варену рибу і приготуємо олів'є з сьомгою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Олів’є з сьомгою" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи7.7 гр.
  • Калорії104 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як і для традиційного олів'є нам знадобляться варені овочі. Миєму картоплю, моркву і відварюємо до готовності. Витягуємо з води, охолоджуємо і чистимо від шкірки. Спочатку нарізаємо картоплю часточками уздовж, потім нарізаємо невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Тепер візьмемося за моркву. Так само нарізаємо її невеликими кубиками. Морква дасть колір і трохи солодощів нашому салату.

Крок - 2
03

У глибоку миску висипаємо наші порізані овочі. Отже, початок нашого олів'є покладено.

Крок - 3
04

Солодкувата морква відтінить яблуко. Сорт краще вибрати з приємною кислинкою. Яблуко очищаємо від шкірки, перерізуємо навпіл і видаляємо серцевину. Так само, як і овочі нарізаємо невеликими кубиками.

Крок - 4
05

Цибулю-порей миємо й очищаємо. Дрібно нарізаємо. Можна замінити її зеленою цибулею, вона теж відмінно підійде нашому салату.

Крок - 5
06

Яблуко і моркву додаємо в миску до решти інгредієнтів. Уже виходить чудова палітра. Тут і зелений, білий і помаранчевий. Уже створює святковий настрій.

Крок - 6
07

Далі основа нашої страви. Беремо філе охолодженої сьомги і відварюємо до готовності. Даємо йому охолонути і очищаємо від шкури. Підготовлене філе теж нарізаємо кубиками. Ніжно-рожевий додасть колориту нашому салату. Так що, відправляємо його в миску.

Крок - 7
08

І куди ж без горошку. Скористаємося готовим консервованим зеленим горошком. Краще вибрати ніжний, з мозкових сортів, перевіреного вами виробника. Висипаємо його в миску.

Крок - 8
09

Як бачите, в це олів'є не входять яйця і солоні огірки. Тому, наступним важливим кроком буде приготування соусу-заправки. Можна банально скористатися майонезом, але ж у нас, не зовсім звичайне олів'є. Значить і соус буде трохи змінений. У миску до нашого майонезу ми додамо несолодкий йогурт, можна нежирну сметану, сіль і мелений чорний перець. Все добре перемішати. Заправка готова.

Крок - 9
10

У миску до нашого салату додаємо соус і добре перемішаємо. Даємо настоятися 10 хвилин, щоб наші делікатні, і такі на перший погляд незвичні інгредієнти, поєднувалися.

Крок - 10
11

Беремо гарну салатницю і перекладаємо туди наше олів'є з сьомгою. Зверху прикрасимо гілочками петрушки і можна подавати салат до столу. І нехай цей звичний салат, з не зовсім звичайним смаком, стане приємним сюрпризом для ваших рідних і гостей.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Холодець з курки - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з курки 180 6 4 з 5 - детальніше -
Салат столичний на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний на Новий рік 40 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з судака 60 3 3 з 5 - детальніше -