Сьогодні ми представляємо вам легкий рецепт салату олів'є з шинкою. Це візитка російської кухні, особливо до свята Нового року, корисний і смачний салат.
Помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Викладіть в киплячу воду заздалегідь очищену від шкірки картоплю і молоду моркву. Відварюйте овочі до повної готовності, близько 35 хвилин.
Поруч на плиту розмістіть трохи меншого розміру каструлю з водою і доведіть до кипіння. Засипте в окріп заморожений горох і відварюйте, до його розм'якшення.
Потім займіться підготовкою соусу для змазування майбутнього салату. У невелику ємність залийте високої жирності майонез (або ж домашній), додайте густу сметану і трохи гірчиці. Рясно посоліть вміст ємності і за допомогою вінчика змішайте, до утворення однорідної негустої суміші.
Тепер викладіть на обробну дошку малосольні огірки (багато хто використовує свіжий овоч) і наріжте невеликими кубиками. Подрібнені огірки відправте в миску, де будете формувати майбутню страву.
Далі дрібно наріжте шинку і відправте в миску до нарізаного огірка.
Тепер викладіть на кухонну дошку заздалегідь відварені, очищені від шкаралупи курячі яйця і наріжте їх невеликими квадратами. І цей інгредієнт відправте в миску до решти продуктів.
За цей час овочі і горох вже відваряться. Витягніть їх і охолодіть. Відварену моркву і картоплю наріжте дрібними кубиками, а потім відправте в миску до всіх інгредієнтів.
Також засипте в миску вже охолоджений відварений зелений горох. Тепер полийте всі нарізані продукти в мисці раніше підготовленим майонезним соусом і за допомогою двох кухонних лопаток або ложки перемішайте все, до об'єднання всіх продуктів і просочення.
Готовий салат олів'є з шинкою викладіть в блюдо, прикрасьте нарізаними смужками маринованого огірка, свіжою петрушкою, і подавайте до святкового або обіднього столу. Можна ще додати зверху на салат часточки раніше відвареного курячого яйця.
Випадкові рецепти