Скільки б ми не знали всіляких рецептів різних салатів, але все одно нас так і тягне приготувати всіма улюблене олів'є. Цей салат займає особливе місце в нашій кухні і не втрачає своєї популярності з роками. Це справжня класика. Але якщо раніше смак такогї страви був приблизно однаковим, так як продукти мали чіткий набір, то сьогодні кожен раз олів'є можна готувати по-різному. Олів'є з копченою куркою - один з варіантів приготування цієї страви. Салат виходить ситним, поживним і з досить оригінальним на смак.
Інгредієнти в нашому салаті будуть трошки нові, процес приготування теж, незмінним залишається одне - наявність варених овочів. Але і овочі будемо варити зовсім по іншому, адже ми звикли, що для олів'є як правило варимо овочі цілком та ще й в шкірці. У нашому випадку моркву і картоплю чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо великими кубиками.
Вимиваємо кабачок, який теж, до речі, є нововведенням в давно визнаному салаті, і теж ріжемо, не очищаючи від шкірки, кубиками такого ж розміру, як морква.
Нарізану картоплю кидаємо в каструлю з киплячою водою. Потім додаємо туди моркву і кабачок. Також додаємо до овочів зелений горошок, який можна використовувати як свіжий так і розморожений.
Варимо овочі на сильному вогні до готовності, а потім перекладаємо на друшляк і поміщаємо під проточну воду, охолодивши таким чином.
В окрему глибоку миску кладемо трохи гірчиці і додаємо туди яєчний жовток. Потім вливаємо невелику кількість винного оцту, додаємо сіль і збиваємо міксером в однорідну суміш, яка за консистенцією нагадує густу сметану.
У миску з заправкою перекладаємо варені овочі і добре перемішуємо. Після цього ставимо на тарілку круглу форму і викладаємо в неї приготовлений нами салат.
Копчену курятину ріжемо круглими скибочками завтовшки приблизно 1 см. І викладаємо зверху салату.
Потім акуратно форму знімаємо і у нас на тарілці виходить страва, яке виглядає красивою гіркою. Між скибочками копченої курки укладаємо тонкий шматочок курячої шкірки.
Зверху кладемо гілочки петрушки і прикрашаємо кільцями зеленої цибулі. На довершення посипаємо наш салат меленою паприкою, і зовсім новий, незвичайний олів'є з копченою куркою готовий. Мені здається, що ви зможете точно здивувати своїх гостей або домочадців своїм новим кулінарним шедевром, адже такий варіант олів'є абсолютно новий і незвичний.
Випадкові рецепти