Укр
Рус
Прості салати Салати Російська кухня

Олів’є з копченою куркою

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

1612 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Олів’є з копченою куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Скільки б ми не знали всіляких рецептів різних салатів, але все одно нас так і тягне приготувати всіма улюблене олів'є. Цей салат займає особливе місце в нашій кухні і не втрачає своєї популярності з роками. Це справжня класика. Але якщо раніше смак такогї страви був приблизно однаковим, так як продукти мали чіткий набір, то сьогодні кожен раз олів'є можна готувати по-різному. Олів'є з копченою куркою - один з варіантів приготування цієї страви. Салат виходить ситним, поживним і з досить оригінальним на смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Олів’є з копченою куркою" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії82 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Інгредієнти в нашому салаті будуть трошки нові, процес приготування теж, незмінним залишається одне - наявність варених овочів. Але і овочі будемо варити зовсім по іншому, адже ми звикли, що для олів'є як правило варимо овочі цілком та ще й в шкірці. У нашому випадку моркву і картоплю чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо великими кубиками.

Крок - 1
02

Вимиваємо кабачок, який теж, до речі, є нововведенням в давно визнаному салаті, і теж ріжемо, не очищаючи від шкірки, кубиками такого ж розміру, як морква.

Крок - 2
03

Нарізану картоплю кидаємо в каструлю з киплячою водою. Потім додаємо туди моркву і кабачок. Також додаємо до овочів зелений горошок, який можна використовувати як свіжий так і розморожений.

Крок - 3
04

Варимо овочі на сильному вогні до готовності, а потім перекладаємо на друшляк і поміщаємо під проточну воду, охолодивши таким чином.

Крок - 4
05

В окрему глибоку миску кладемо трохи гірчиці і додаємо туди яєчний жовток. Потім вливаємо невелику кількість винного оцту, додаємо сіль і збиваємо міксером в однорідну суміш, яка за консистенцією нагадує густу сметану.

Крок - 5
06

У миску з заправкою перекладаємо варені овочі і добре перемішуємо. Після цього ставимо на тарілку круглу форму і викладаємо в неї приготовлений нами салат.

Крок - 6
07

Копчену курятину ріжемо круглими скибочками завтовшки приблизно 1 см. І викладаємо зверху салату.

Крок - 7
08

Потім акуратно форму знімаємо і у нас на тарілці виходить страва, яке виглядає красивою гіркою. Між скибочками копченої курки укладаємо тонкий шматочок курячої шкірки.

Крок - 8
09

Зверху кладемо гілочки петрушки і прикрашаємо кільцями зеленої цибулі. На довершення посипаємо наш салат меленою паприкою, і зовсім новий, незвичайний олів'є з копченою куркою готовий. Мені здається, що ви зможете точно здивувати своїх гостей або домочадців своїм новим кулінарним шедевром, адже такий варіант олів'є абсолютно новий і незвичний.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вінегрет без квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет без квашеної капусти 45 4 3 з 5 - детальніше -
Профітролі торт - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі торт 60 1 4 з 5 - детальніше -
Щербет морозиво - покроковий рецепт, фото 1 Щербет морозиво 55 2 3 з 5 - детальніше -
Пряні курячі гомілки - покроковий рецепт, фото 1 Пряні курячі гомілки 60 4 3 з 5 - детальніше -