Укр
Рус
Салати овочеві Салати Російська кухня

Олів’є оригінальний

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1607 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Олів’є оригінальний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Для святкових столів салат олів'є є обов'язковою стравою в меню. В даному рецепті я зробив салат багатшим, додавши лосось під час приготування. Якщо вам захотілося порадувати своїх близьких оригінальним олів'є під час обіду або вечері, цей рецепт точно підійде.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Олів’є оригінальний" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії136 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу очистіть від шкірки картоплю. Якщо будете використовувати молоду картоплю, то просто ретельно її вимийте і трохи поскобліть. Очистіть від шкірки також і молоду моркву.

Крок - 1
02

Далі наріжте очищені овочі дрібними кубиками. Глибоку каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Надішліть нарізану картоплю з морквою в киплячу воду і варіть, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.

Крок - 2
03

Потім додайте в каструлю заморожений зелений горох і варіть, помішуючи, ще приблизно 15 хвилин. Якщо будете використовувати консервований горох, то варити необхідно набагато менше за часом.

Крок - 3
04

Далі за допомогою шумівки витягніть відварені овочі на дрібне сито і залиште на деякий час, для видалення зайвої рідини.

Крок - 4
05

А в цю ж каструлю з овочевим бульйоном покладіть, попередньо очищений від кісточок, шматок лосося. Варіть, періодично помішуючи, на слабкому вогні приблизно 15 хвилин, до повної готовності риби.

Крок - 5
06

Потім в глибоку миску, в якій надалі буде змішуватися майбутній салат, викладіть позбавлені від зайвої рідини, раніше відварені овочі.

Крок - 6
07

Далі викладіть на обробну дошку мариновані огірки і наріжте їх невеликими кубиками. Потім також відправте в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 7
08

Додайте в миску нарізаний невеликими квадратами козячий сир, якщо немає, можна використовувати інший твердий сир, але більш солоних сортів.

Крок - 8
09

Далі за допомогою гострого ножа або навіть руками подрібніть раніше відварений лосось, а потім помістіть шматочки риби в миску до решти продуктів.

Крок - 9
10

Залийте в миску високої жирності майонез, бажано навіть, щоб він був приготовлений в домашніх умовах і ретельно все перемішайте до повного об'єднання всіх продуктів.

Крок - 10
11

Потім викладіть оригінальний олів'є в невеликі піали, прикрасьте часточками маринованого огірка і швидше подавайте до столу для дегустації.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста з шинкою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з шинкою і грибами 45 4 3 з 5 - детальніше -
Кекс з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Кекс з гарбуза 65 1 3 з 5 - детальніше -
Панкейкі з гарбузом - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі з гарбузом 50 4 3 з 5 - детальніше -
Яловичий відварний язик з хріном - покроковий рецепт, фото 1 Яловичий відварний язик з хріном 150 3 3 з 5 - детальніше -