Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Олів’є без ковбаси

( 4.8333 4 518 18 оцінок)

2113 - переглядів
35 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Олів’є без ковбаси - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат Олів'є давним-давно став справжньою кулінарною історією. На сьогоднішній день рецептів цієї страви настільки багато, що їм можна вже присвячувати цілу книгу. Свою популярність цей салат завоював цілком заслужено, адже набір продуктів для нього доступний, процес приготування хоч і трохи трудомісткий, але зовсім нескладний, а в результаті маємо гарну, смачну страву. Традиційно до складу салату олів'є входить варена ковбаса або відварене м'ясо, але ми пропонуємо вам дещо інший спосіб і рекомендуємо приготувати олів'є без ковбаси.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Олів’є без ковбаси" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Напевно, для нас все ж буде трохи дивним приготування улюбленого салату без ковбаси, проте, доведеться спробувати. Результат того вартий. Та й підготовка інгредієнтів буде трохи іншою, не зовсім традиційною. В першу чергу займемося овочами. Картоплю і моркву чистимо від шкірки і мємо. Після цього ріжемо кубиками не надто дрібними, але і не великими, таким же чином нарізаємо моркву.

Крок - 1
02

Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння і кидаємо в киплячу воду нарізану картоплю і моркву, варимо до напівготовності. В окрему каструлю ставимо варити яйця, готуємо протягом 10 хвилин.

Крок - 2
03

Коли овочі трохи приваряться, додаємо туди ж зелений горошок. Беремо свіжий або ж заморожений, але тоді його попередньо потрібно розморозити.

Крок - 3
04

Варимо картоплю з морквою і горошком до готовності, а потім за допомогою шумівки або друшляка перекладаємо в ємність з водою, в яку кидаємо шматочки льоду. Туди ж перекладаємо зварені яйця.

Крок - 4
05

Коли овочі в крижаній воді охолонуть, викладаємо їх в друшляк, щоб добре стекла вода. Добре відціджені варені овочі перекладаємо в глибоку посудину.

Крок - 5
06

Додаємо туди скибочки консервованого тунця, а також цілі зелені оливки, які відмінно замінять звичні всім огірки.

Крок - 6
07

Зелень кропу обполіскуємо, трохи обсушуємо і нарізаємо, кидаємо в посудину до інших інгредієнтів.

Крок - 7
08

Яйця чистимо від шкаралупи, нарізаємо досить великими шматками і теж додаємо до решти продуктів, які входять до складу салату.

Крок - 8
09

Після цього салат трохи підсолюємо і перемішуємо інгредієнти. Потім кладемо майонез і знову добре все перемішуємо.

Крок - 9
10

Готовий салат олів'є без ковбаси викладаємо на тарілку і перед подачею на стіл прикрашаємо гілочкою зелені кропу. Повірте, ваш незвичайний салат обов'язково сподобається всім, хто його спробує. Адже смак тунця, та ще в поєднанні з оливками додасть салату яскравості, незвичайності і колоритності.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вірменський хаш - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський хаш 85 6 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з кабачків і курки - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з кабачків і курки 60 4 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з печериць - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з печериць 45 6 3 з 5 - детальніше -
Консервовані помідори на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Консервовані помідори на зиму 60 1 2 з 5 - детальніше -