Салат Олів'є давним-давно став справжньою кулінарною історією. На сьогоднішній день рецептів цієї страви настільки багато, що їм можна вже присвячувати цілу книгу. Свою популярність цей салат завоював цілком заслужено, адже набір продуктів для нього доступний, процес приготування хоч і трохи трудомісткий, але зовсім нескладний, а в результаті маємо гарну, смачну страву. Традиційно до складу салату олів'є входить варена ковбаса або відварене м'ясо, але ми пропонуємо вам дещо інший спосіб і рекомендуємо приготувати олів'є без ковбаси.
Напевно, для нас все ж буде трохи дивним приготування улюбленого салату без ковбаси, проте, доведеться спробувати. Результат того вартий. Та й підготовка інгредієнтів буде трохи іншою, не зовсім традиційною. В першу чергу займемося овочами. Картоплю і моркву чистимо від шкірки і мємо. Після цього ріжемо кубиками не надто дрібними, але і не великими, таким же чином нарізаємо моркву.
Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння і кидаємо в киплячу воду нарізану картоплю і моркву, варимо до напівготовності. В окрему каструлю ставимо варити яйця, готуємо протягом 10 хвилин.
Коли овочі трохи приваряться, додаємо туди ж зелений горошок. Беремо свіжий або ж заморожений, але тоді його попередньо потрібно розморозити.
Варимо картоплю з морквою і горошком до готовності, а потім за допомогою шумівки або друшляка перекладаємо в ємність з водою, в яку кидаємо шматочки льоду. Туди ж перекладаємо зварені яйця.
Коли овочі в крижаній воді охолонуть, викладаємо їх в друшляк, щоб добре стекла вода. Добре відціджені варені овочі перекладаємо в глибоку посудину.
Додаємо туди скибочки консервованого тунця, а також цілі зелені оливки, які відмінно замінять звичні всім огірки.
Зелень кропу обполіскуємо, трохи обсушуємо і нарізаємо, кидаємо в посудину до інших інгредієнтів.
Яйця чистимо від шкаралупи, нарізаємо досить великими шматками і теж додаємо до решти продуктів, які входять до складу салату.
Після цього салат трохи підсолюємо і перемішуємо інгредієнти. Потім кладемо майонез і знову добре все перемішуємо.
Готовий салат олів'є без ковбаси викладаємо на тарілку і перед подачею на стіл прикрашаємо гілочкою зелені кропу. Повірте, ваш незвичайний салат обов'язково сподобається всім, хто його спробує. Адже смак тунця, та ще в поєднанні з оливками додасть салату яскравості, незвичайності і колоритності.
Випадкові рецепти