Укр
Рус
Салати овочеві Салати Українська кухня

Олів’є

( 4.8929 4 528 28 оцінок)

2927 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Кожна сім'я має свої традиції і кулінарні вподобання, але ось що може всіх об'єднати так це присутність на святкових столах салату олів'є. Його по істині називають королем салатів і прийнято вважати, що в загальному то і свята не може бути без цієї страви. Різновидів салату велика кількість, але не дивлячись на це він досить простий в приготуванні, як втім і все геніальне. Справжнім «Олів'є» можна вважати той, який вашій сім'ї подобається найбільше, тому шукати класику зовсім ні до чого. Проте нам все ж хотілося б запропонувати варіант цього салату і можливо він стане першою стравою вашого свята.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Олів’є" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії97 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, олів'є з м'ясом готувати можливо, трохи клопітно, але ось за смаком він набагато виграє, ніж у варіанті з ковбасою. Та й користі від нього, напевно, більше. До того ж, зовсім не обов'язково брати свинину чи яловичину, куди простіша, дешевша та й менш калорійна - курятина. У зв'язку з тим, що деякі інгредієнти вимагають термічної обробки, перш за все давайте їх і підготуємо. Відварюємо в підсоленій воді яйця, після чого охолоджуємо під проточною водою і чистимо від шкаралупи.

Крок - 1
02

Також відварюємо картоплю, до речі, краще взяти великі бульби рожевих сортів, вона не так розварюється, очищаємо від шкірки.

Крок - 2
03

Морквину варимо і чистимо, як і картоплю.

Крок - 3
04

Відварюємо в солоній воді курячу грудку або філе до готовності, але переварювати, звичайно, не варто.

Крок - 4
05

Ну а тепер приступаємо безпосередньо до приготування. Нарізаємо дрібними кубиками відварену картоплю, перекладаємо її в глибоку миску, трохи перчимо, поливаємо оливковою олією і перемішуємо. Це необхідно для того, щоб картопля не злиплася.

Крок - 5
06

Далі ріжемо кубиками варену моркву і додаємо до картоплі. Таким же чином подрібнюємо остигле куряче м'ясо і варені яйця.

Крок - 6
07

Ще нам знадобляться солоні огірки, до речі, краще всього використовувати мариновані, а не консервовані. Огірки теж ріжемо невеликими шматочками. Всі ці інгредієнти додаємо в миску з овочами.

Крок - 7
08

Туди ж кидаємо зелений консервований горошок. Після цього солимо і перчимо до смаку.

Крок - 8
09

Додаємо в миску густий майонез досить високої жирності і добре перемішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно були умазані.

Крок - 9
10

Перед подачею викладаємо олів'є на тарілку красивою гіркою, прикрашаємо подрібненою зеленню петрушки, пір'ям зеленої цибулі і скибочками свіжого огірка. Упевнений, новий варіант нашого салату неодмінно буде схвалений вашою родиною, а така гарне прикраса порадує і гостей.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Празький - покроковий рецепт, фото 1 Торт Празький 90 7 3 з 5 - детальніше -
Сир - покроковий рецепт, фото 1 Сир 50 1 2 з 5 - детальніше -
Віденський шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Віденський шніцель 45 8 3 з 5 - детальніше -
Пончики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Пончики на сметані 90 3 3 з 5 - детальніше -