Кожна сім'я має свої традиції і кулінарні вподобання, але ось що може всіх об'єднати так це присутність на святкових столах салату олів'є. Його по істині називають королем салатів і прийнято вважати, що в загальному то і свята не може бути без цієї страви. Різновидів салату велика кількість, але не дивлячись на це він досить простий в приготуванні, як втім і все геніальне. Справжнім «Олів'є» можна вважати той, який вашій сім'ї подобається найбільше, тому шукати класику зовсім ні до чого. Проте нам все ж хотілося б запропонувати варіант цього салату і можливо він стане першою стравою вашого свята.
Звичайно, олів'є з м'ясом готувати можливо, трохи клопітно, але ось за смаком він набагато виграє, ніж у варіанті з ковбасою. Та й користі від нього, напевно, більше. До того ж, зовсім не обов'язково брати свинину чи яловичину, куди простіша, дешевша та й менш калорійна - курятина. У зв'язку з тим, що деякі інгредієнти вимагають термічної обробки, перш за все давайте їх і підготуємо. Відварюємо в підсоленій воді яйця, після чого охолоджуємо під проточною водою і чистимо від шкаралупи.
Також відварюємо картоплю, до речі, краще взяти великі бульби рожевих сортів, вона не так розварюється, очищаємо від шкірки.
Морквину варимо і чистимо, як і картоплю.
Відварюємо в солоній воді курячу грудку або філе до готовності, але переварювати, звичайно, не варто.
Ну а тепер приступаємо безпосередньо до приготування. Нарізаємо дрібними кубиками відварену картоплю, перекладаємо її в глибоку миску, трохи перчимо, поливаємо оливковою олією і перемішуємо. Це необхідно для того, щоб картопля не злиплася.
Далі ріжемо кубиками варену моркву і додаємо до картоплі. Таким же чином подрібнюємо остигле куряче м'ясо і варені яйця.
Ще нам знадобляться солоні огірки, до речі, краще всього використовувати мариновані, а не консервовані. Огірки теж ріжемо невеликими шматочками. Всі ці інгредієнти додаємо в миску з овочами.
Туди ж кидаємо зелений консервований горошок. Після цього солимо і перчимо до смаку.
Додаємо в миску густий майонез досить високої жирності і добре перемішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно були умазані.
Перед подачею викладаємо олів'є на тарілку красивою гіркою, прикрашаємо подрібненою зеленню петрушки, пір'ям зеленої цибулі і скибочками свіжого огірка. Упевнений, новий варіант нашого салату неодмінно буде схвалений вашою родиною, а така гарне прикраса порадує і гостей.
Випадкові рецепти