Мабуть, сьогодні здивувати кого-небудь тим чи іншим кулінарним винаходом не дуже просто, а тим більше такою стравою, як оладки. Проте в будь-який виріб можна внести якусь родзинку і воно стане особливим. Хоч на сьогоднішній день всілякі млинці популярні в усьому світі і в кожній країні вони по-своєму колоритні, у нас є відмінний варіант, придуманий нашими бабусями, - оладки з яблуками.
Навіть якщо у вашому будинку діти давно подорослішали, не полінуйтеся влаштувати вдома маленькі приємності чаювання з ніжними, свіжоприготовленими оладками. Готуємо такі млинці невеликого розміру, але досить товстенькими і пишними, в чому нам допоможуть розпушувач і натуральний йогурт. Цей смачний рецепт млинців з яблуками легко приготувати і я настійно рекомендую вам його спробувати. Спочатку розбиваємо в глибоку миску яйця, які потрібно дістати з холодильника заздалегідь, втім, як і інші продукти. Адже напевно, всі знають про те, що в тісто не любить холодні інгредієнти.
Сюди ж додаємо натуральний вершковий йогурт і вінчиком добре змішуємо їх між собою, трохи збиваючи. Тепер засипаємо в миску цукрову пудру, розпушувач і трохи солі.
В кінці висипаємо борошно, добре просіяне, щоб не було грудочок, і починаємо вінчиком поступово замішувати тісто. Перемішуємо всі інгредієнти, ретельно видаляючи борошно зі стінок посудини, і перетворюючи в пишне, досить густе тісто.
Тепер миємо й очищаємо від шкірки яблука, краще взяти кислого сорту, натираємо на крупну тертку в окрему посудину.
Потім потерті яблука викладаємо в миску з приготованим тістом і знову все разом перемішуємо. Ми залишаємо тісто постояти буквально 5 хвилин, а потім приступаємо до процесу смаження.
Ставимо на плиту сковорідку з рослинним маслом і добре розігріваємо. За допомогою двох ложок викладаємо приготовлене тісто на гарячу сковороду і формуємо невеликі оладки, надаючи їм круглу форму.
Підсмажуємо до золотистого кольору і акуратно перевертаємо кулінарною лопаткою на іншу сторону.
Смажимо до такого ж стану з іншого боку і викладаємо готові ласощі на тарілку. До речі, якщо хочете видалити зайвий жир, можна на кілька секунд класти млинці на паперовий рушник. Перед тим, як оладки з яблуками подати на дегустацію, посипаємо їх цукровою пудрою.
Випадкові рецепти