Приготуйте оладки з гарбуза на кефірі - вони виходять пишними, ніжними і ароматними. Їх краще подавати з джемом або посипати цукровою пудрою.
Для таких млинців добре взяти гарбуз з солодких і соковитих сортів: це може бути мускатний гарбуз - він має солодку м'якоть і горіховий присмак і аромат. Додаючи такий гарбуз в випічку можна не додавати цукор. Або ж можна взяти крупноплодевий гарбуз - він також дуже солодкий. Очистіть гарбуз від шкірки і сполосніть під проточною водою.
Очищений гарбуз натріть на дрібну тертку в окрему ємність. В даному рецепті гарбуз використовується в сирому вигляді, обробляти додатково її не потрібно.
Візьміть глибоку миску, в якій ви будете з'єднувати всі необхідні інгредієнти для тіста. Вбийте в неї яйця і розмішайте жовтки.
Вилийте до яєць кефір кімнатної температури і додайте соду. Перемішайте масу до однорідної структури, щоб сода рівномірно розподілилася і почала взаємодіяти з кефіром.
Тепер покладіть в миску з кефіром, яйцями і содою натертий гарбуз. Добре умішайте його в тісто. І нарешті, додайте просіяне борошно і ретельно перемішайте інгредієнти.
На плиті розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Викладайте на розігріте масло тісто ложкою, в такій кількості, яку вважаєте за потрібне, все залежить від того, якого розміру ви хочете отримати оладки.
Підсмажуйте оладки до утворення рум'яної скоринки приблизно 3-5 хвилин з одного боку, потім переверніть на інший. За потреби підливайте на сковороду олію. Якщо ви вважаєте, що оладки виходять дуже жирними, викладайте їх на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру. Ще один момент, при великому бажанні можна підсмажити оладки на вершковому маслі.
Готові оладки з гарбуза викладіть на тарілку, потрусіть цукровою пудрою, насипавши її в ситечко. Покладіть в невелику піалу джем з фруктів або ягід, який вам до душі, мед, сметану або варення і насолоджуйтеся смачними, золотистими і пишними оладками з гарбуза. Смачного.
Випадкові рецепти