Укр
Рус
Оладки Випічка Українська кухня

Оладки на воді

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1252 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Оладки на воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Оладки можна приготувати не тільки як ми всі звикли на кефірі або дріжджах, їх можна зробити на газованій воді. Вони виходять дуже смачними, пишними і повітряними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оладки на воді" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи39 гр.
  • Калорії259 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску висипте просіяне борошно. Потім додайте в борошно ванільний цукор. Таку кількість ванільного цукру, за бажанням, можете взяти навпіл зі звичайним цукровим піском.

Крок - 1
02

В окрему невелику миску розбийте яйця. Яйця краще використовувати кімнатної температури, тоді тісто вийде більш пишним. За допомогою вилки збовтайте їх до однорідності.

Крок - 2
03

Збиті яйця вилийте в ємність з борошном і ванільним цукром. Також в тісто необхідно додати вершкове масло. Але перш його потрібно розтопити. Наріжте його на невеликі шматочки і покладіть в ємність. Поставте ємність з маслом в мікрохвильовку на 30 секунд. Розтоплене вершкове масло вилийте в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 3
04

В кінці вилийте в миску сильногазовану воду, вона наситить тісто киснем і зробить його пишним і пористим. Використовуючи віночик, добре перемішайте всі складові для млинцевого тіста, щоб воно стало однорідним, гладким і без грудочок.

Крок - 4
05

На плиту поставте сковороду для млинців. Розігрійте її на середньому вогні. Для смаження оладок використовуйте вершкове масло, млинці їм просочаться і придбають вершковий смак. Але не перестарайтеся з маслом, щоб оладки не вийшли дуже жирними.

Крок - 5
06

Одягніть на вилку невеликий шматочок вершкового масла. Промажте маслом всю поверхню сковороди, щоб воно залишилося там тонким шаром. Наберіть готове тісто для оладок в маленький ополоник, якщо вам зручно можете скористатися ложкою. Налийте рідке тісто на сковорідку, формуючи круглий млинець.

Крок - 6
07

Коли ви побачили, що на поверхні млинця з'явилися пухирці, а краї подрумянились, переверніть млинець лопаткою. Готуйте млинці з іншого боку, поки вони також не підрум'яняться.

Крок - 7
08

Підрум'янені оладки знімайте на тарілку, полийте медом, варенням або подавайте зі сметаною. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Террін з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Террін з печінки 55 6 3 з 5 - детальніше -
Профітролі з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з вершками 65 4 3 з 5 - детальніше -
Фалафель зі свіжою зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель зі свіжою зеленню 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з ананаса і помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Салат з ананаса і помідорів 45 4 3 з 5 - детальніше -