Оладки можна приготувати не тільки як ми всі звикли на кефірі або дріжджах, їх можна зробити на газованій воді. Вони виходять дуже смачними, пишними і повітряними.
У глибоку миску висипте просіяне борошно. Потім додайте в борошно ванільний цукор. Таку кількість ванільного цукру, за бажанням, можете взяти навпіл зі звичайним цукровим піском.
В окрему невелику миску розбийте яйця. Яйця краще використовувати кімнатної температури, тоді тісто вийде більш пишним. За допомогою вилки збовтайте їх до однорідності.
Збиті яйця вилийте в ємність з борошном і ванільним цукром. Також в тісто необхідно додати вершкове масло. Але перш його потрібно розтопити. Наріжте його на невеликі шматочки і покладіть в ємність. Поставте ємність з маслом в мікрохвильовку на 30 секунд. Розтоплене вершкове масло вилийте в миску до решти інгредієнтів.
В кінці вилийте в миску сильногазовану воду, вона наситить тісто киснем і зробить його пишним і пористим. Використовуючи віночик, добре перемішайте всі складові для млинцевого тіста, щоб воно стало однорідним, гладким і без грудочок.
На плиту поставте сковороду для млинців. Розігрійте її на середньому вогні. Для смаження оладок використовуйте вершкове масло, млинці їм просочаться і придбають вершковий смак. Але не перестарайтеся з маслом, щоб оладки не вийшли дуже жирними.
Одягніть на вилку невеликий шматочок вершкового масла. Промажте маслом всю поверхню сковороди, щоб воно залишилося там тонким шаром. Наберіть готове тісто для оладок в маленький ополоник, якщо вам зручно можете скористатися ложкою. Налийте рідке тісто на сковорідку, формуючи круглий млинець.
Коли ви побачили, що на поверхні млинця з'явилися пухирці, а краї подрумянились, переверніть млинець лопаткою. Готуйте млинці з іншого боку, поки вони також не підрум'яняться.
Підрум'янені оладки знімайте на тарілку, полийте медом, варенням або подавайте зі сметаною. Смачного.
Випадкові рецепти