Ну кому не охота недільного ранку побалувати себе, та й рідних якоюсь смакотою. Як правило, завжди хочеться чогось солоденького, але не надто складного в приготуванні, і щоб процес готування був якомога більш швидким. Думаю, погодяться всі, що найбільш безпрограшний варіант - апетитні оладки. Найчастіше тісто для оладок роблять на кефірі і це безперечно смачно, але оладки на сметані - це поза конкуренцією. За нашим рецептом вони вийдуть повітряними, але при цьому хрусткими і танучими у роті.
Приготувати такі оладки ніжними, легкими і повітряними у вас обов'язково вийде легко і просто, якщо ви підете декількома простими правилами. Для того, щоб тісто вийшло бездоганним, продукти повинні бути кімнатної температури. Якщо ви не знали, то я вам розкрию секрет - сода набагато краще діє на інгредієнти, які дістати з холодильника заздалегідь. Отже, в чашу блендера викладаємо сметану, досить густої консистенції, і додаємо яйця. Всім відомо, що в будь-яке тісто краще використовувати домашні яйця, вони набагато корисніше та й жовтки набагато яскравіше.
Потім в блендер засипаємо цукор, додаємо розпушувач, соду і щіпку солі. Тепер додаємо пшеничне борошно, попередньо просіяне, вливаємо невелику кількість рослинної олії і закриваємо кришку блендера.
За допомогою блендера замішуємо повітряне тісто, по консистенції нагадуюче рідку сметану. Витримуємо тісто буквально кілька хвилин і тільки потім приступаємо до готування.
Ставимо на плиту сковорідку з антипригарним покриттям, нічим не змащуючи, розігріваємо і наливаємо в неї ополоником приготоване тісто.
Вимиті ягоди полуниці нарізаємо невеликими скибочками і викладаємо зверху налитих на сковорідку млинців.
Підсмажуємо оладки до рум'яності і акуратно лопаткою перевертаємо на інший бік. Підсмажені з іншого боку млинці знімаємо з пательні і викладаємо на тарілку ягодами до верху.
Перед подачею на стіл оладки на сметані можна посипати цукровою пудрою, полити медом або джемом. Рум'яні, з яскравими ягідками оладки настільки урізноманітнюють і прикрасять ваш буденний ранок або недільне чаювання, що прекрасний настрій і заряд енергією вам буде забезпечено на весь день. До слова, оладки, приготовані за нашим рецептом, навіть якщо пролежать на тарілці деякий час, смак не втрачають.
Випадкові рецепти