Укр
Рус
Оладки Випічка Українська кухня

Оладки на сметані

( 4.7273 4 511 11 оцінок)

1085 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Оладки на сметані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ну кому не охота недільного ранку побалувати себе, та й рідних якоюсь смакотою. Як правило, завжди хочеться чогось солоденького, але не надто складного в приготуванні, і щоб процес готування був якомога більш швидким. Думаю, погодяться всі, що найбільш безпрограшний варіант - апетитні оладки. Найчастіше тісто для оладок роблять на кефірі і це безперечно смачно, але оладки на сметані - це поза конкуренцією. За нашим рецептом вони вийдуть повітряними, але при цьому хрусткими і танучими у роті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оладки на сметані" (на 100 грам)

  • Білки6.1 гр.
  • Жири10.8 гр.
  • Вуглеводи31.9 гр.
  • Калорії254 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати такі оладки ніжними, легкими і повітряними у вас обов'язково вийде легко і просто, якщо ви підете декількома простими правилами. Для того, щоб тісто вийшло бездоганним, продукти повинні бути кімнатної температури. Якщо ви не знали, то я вам розкрию секрет - сода набагато краще діє на інгредієнти, які дістати з холодильника заздалегідь. Отже, в чашу блендера викладаємо сметану, досить густої консистенції, і додаємо яйця. Всім відомо, що в будь-яке тісто краще використовувати домашні яйця, вони набагато корисніше та й жовтки набагато яскравіше.

Крок - 1
02

Потім в блендер засипаємо цукор, додаємо розпушувач, соду і щіпку солі. Тепер додаємо пшеничне борошно, попередньо просіяне, вливаємо невелику кількість рослинної олії і закриваємо кришку блендера.

Крок - 2
03

За допомогою блендера замішуємо повітряне тісто, по консистенції нагадуюче рідку сметану. Витримуємо тісто буквально кілька хвилин і тільки потім приступаємо до готування.

Крок - 3
04

Ставимо на плиту сковорідку з антипригарним покриттям, нічим не змащуючи, розігріваємо і наливаємо в неї ополоником приготоване тісто.

Крок - 4
05

Вимиті ягоди полуниці нарізаємо невеликими скибочками і викладаємо зверху налитих на сковорідку млинців.

Крок - 5
06

Підсмажуємо оладки до рум'яності і акуратно лопаткою перевертаємо на інший бік. Підсмажені з іншого боку млинці знімаємо з пательні і викладаємо на тарілку ягодами до верху.

Крок - 6
07

Перед подачею на стіл оладки на сметані можна посипати цукровою пудрою, полити медом або джемом. Рум'яні, з яскравими ягідками оладки настільки урізноманітнюють і прикрасять ваш буденний ранок або недільне чаювання, що прекрасний настрій і заряд енергією вам буде забезпечено на весь день. До слова, оладки, приготовані за нашим рецептом, навіть якщо пролежать на тарілці деякий час, смак не втрачають.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат "Смарагдовий" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Смарагдовий" 40 2 2 з 5 - детальніше -
Халва кунжутна - покроковий рецепт, фото 1 Халва кунжутна 60 3 3 з 5 - детальніше -
Нуга з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Нуга з горіхами 50 2 3 з 5 - детальніше -
Спаржа, запечена в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Спаржа, запечена в духовці 40 3 2 з 5 - детальніше -