Немає нічого кращого на сніданок, ніж приготовані ароматні і золотисті оладки своїми руками. Спробуйте приготувати оладки, де найчастіше використовувався кефір замінений на ряжанку, а результат перевершує всі очікування. Використовуйте цей рецепт, щоб витратити мінімум часу, а отримати максимум смаку.
Яйця для приготування тіста потрібні кімнатної температури, тому заздалегідь вийміть їх з холодильника. Відокремте жовтки від білків у дві різні ємності. Жовтки в ємність поменше, а білки помістіть в глибоку суху ємність.
До білків кімнатної температури додайте сіль. Потім збийте на високій швидкості білки з сіллю в густу пишну піну, використовуючи міксер. Поки відставте.
Візьміть ще одну чисту і суху ємність. Висипте в неї просіяне борошно. Завдяки просівання борошно стає більш повітряне, так як в упакованому вигляді воно злежується. Просіювання допомагає позбутися від борошняних грудок і непотрібних домішок, а випічка виходить більш пишною і легкою.
До просіяного борошна додайте харчову соду. Потім всипте цукровий пісок і додайте яєчні жовтки, відокремлені раніше. До всіх інгредієнтів, що знаходяться в мисці, вилийте ряжанку кімнатної температури. За допомогою міксера перемішайте інгредієнти до однорідності. Збивайте на невисокій швидкості, щоб тісто не перетворилося в піну і не перебилося. Міксер, до речі, можете замінити вінчиком або вилкою. Звичайно ж міксер прискорює деякі процеси приготування, але звичайний кухонний інвентар ніхто не відміняв.
Коли основні компоненти тіста змішані, додайте до них збиті білки. Поступово, невеликими порціями додавайте їх в миску ложкою або лопаткою, кому як зручно. Акуратно вмішуйте збиті білки і знову додавайте, поки вони не закінчаться. Тісто готове.
Поставте на плиту сковорідку з антипригарним покриттям. Налийте в неї рослинне масло, бажано рафіноване, воно не додасть млинцям ніякого зайвого присмаку.
Розігрійте сковороду з маслом на середньому вогні. На розігріту сковороду викладайте тісто столовою ложкою, на один млинець приблизно ложка тіста. Але все залежить від ваших уподобань, якого розміру хочете оладки.
Підсмажуйте оладки до золотистого кольору з обох сторін. Готові млинці знімайте зі сковороди і викладайте на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир. Потім складіть оладки на тарілку і перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного.
Випадкові рецепти