Відомі всьому світу млинці під назвою оладки - це кулінарна традиція, яка має довгу історію, і в результаті неймовірну кількість рецептів приготування. Оладки представляють собою пишні, повітряні товсті млинці невеликого розміру, які завжди на ура сприймаються на сніданок або як смачні добавки до чаю або кави. Також оладки готують з м'ясом або сиром, в цьому випадку вони служать прекрасною закускою. Варіантів оладок настільки багато, що цю страву можна вважати по істині універсальною. Ми приготували для вас простий і зручний рецепт смачних оладок на молоці. Вдале поєднання простих інгредієнтів робить ці млинці неймовірно ніжними, смачними, ароматними і вишуканими.
На приготування оладок на молоці у вас піде зовсім небагато часу, але в результаті ви отримаєте прекрасну страву, яка припаде до смаку абсолютно всім. Отже, перш за все в глибоку ємність висипаємо борошно. Щоб оладки вийшли більш ніжними, борошно можна просіяти. Потім сюди ж кришимо дріжджі.
Після цього відокремлюємо яєчні білки від жовтків. До цього завдання потрібно поставитися відповідально і максимально акуратно його виконати. Оскільки в подальшому нам потрібно буде збити білки, а якщо до них потрапить хоч крапля жовтка, ми ризикуємо зіпсувати результат, білки можуть просто не збитися.
Ну що ж, виконавши це завдання, жовтки додаємо в ємність з борошном та дріжджами і сюди ж наливаємо трохи рослинного масла і молоко. Щоб дріжджі швидше розбухали, молоко можна трішки підігріти.
Тепер перемішуємо вміст ложкою або вінчиком, поки у нас не вийде однорідна маса, за консистенцією як сметана. Потім накриваємо ємність з тістом кухонним рушником і залишаємо в сторону хвилин на 10-15.
Самі тим часом збиваємо яєчні білки за допомогою міксера до утворення пишної піни. Також очистимо від шкірки банани і наріжемо їх кільцями.
По закінченню зазначеного часу тісто має значно збільшитися в обсязі. Тепер додаємо до нього збиті білки і акуратно перемішуємо все разом до однорідності. В кінці додаємо нарізані банани і знову перемішуємо вміст. У нас виходить красиве, пишне і ніжне тісто, яке вже видає чудовий аромат.
Залишилося тільки довести оладки до готовності, а для цього ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо в неї рослинне масло. Масла у сковорідці має бути достатньо, щоб оладки покривалися приблизно на третину. Викладаємо тісто на сковорідку, кількість його залежить від розміру оладок, який ми хочемо їм надати. Як правило, для оладок тісто набирають звичайною столовою ложкою.
У процесі приготування тісто може трохи розтікатися, тому близько один до одного млинці викладати не варто. Отже, підсмажуємо оладки приблизно хвилинку-півтори, зверху на них повинні утворитися маленькі дірочки, а знизу вони повинні підрум'янитися.
На цьому етапі перевертаємо їх лопаткою і обсмажуємо другу сторону, після чого знімаємо з пательні. Щоб позбутися зайвої олії, можна вкласти спочатку на паперові серветки.
Оладки на молоці виходять неймовірно ніжними, пишними і повітряними, використання банана надає їм оригінального смаку і аромату тому без сумнівів, такі ласощі припадуть до душі вашим домочадцям. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою і прикрасити листочками м'яти. А додавши до цих млинців свіжі ягоди або фрукти, ви перетворите оладки на молоці в справжній шедевр.
Випадкові рецепти